Skämmerskans dotter

21 juni 2006 23:48 | Allmänt, Lyssnar på | Kommentering avstängd

Lyssnar på de tre första avsnitten av sommarlovsföljetongen, Skämmerskans dotter. Har inte hunnit tidigare i veckan. Den är spännande som sig bör.

Rå betong och högt gräs

21 juni 2006 22:25 | Allmänt, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

Idag åt jag lunch med Elisabeth, Malin och Helén på StockholmsTerrassen på Kulturhusets tak. Framför allt trevligt att träffa mina gamla kompisar, men också en fantastisk oas så centralt det kan bli. Så otroligt snyggt med rå betong och planteringar med olika gräsarter, och så de snygga Hötorgsskraporna ur ett bra perspektiv. Och det var inte alls svårt att få bord fast vi kom dit kvart över tolv. Det verkar som att inte så många känner till att det finns.

Sedan begav jag mig till Polisförbundets kansli på Grev Turegatan för att hämta Kakburken, ett diskussionsmaterial för att arbeta med jämställdhetsfrågor, som de tagit fram. Vi får låna en kakburk för att se om det är något att plocka idéer från till IOGT-NTO:s jämställdhetsarbete. När jag rör mig i sådana kvarter, med en massa roliga butiker, får jag ett sånt sug efter att ha massa tid att bara gå runt i lugn och ro och kolla på roliga saker. Jag hinner ju aldrig det. När jag måste handla något har jag alldeles för litet tid och störtar in i en affär. Jag vill ju gå runt och jämföra tills jag hittar det bästa. När IOGT-NTO:s kansli låg på Birger Jarlsgatan kunde man passa på att gå i affärer på lunchen, men på Stora Essingen finns ingenting. Där finns bara Konsum och en blomsteraffär.

Litet kändisspoting blev det också. Med några minuters mellanrum såg jag först Bolibompa-Yankho och sedan Brasse Brännström. En barnprogramledare från 70-talet, och en från idag.

Ikväll somnade faktiskt barnen i vettig tid. Bo hade förhindrat att de sov för mycket på dagen. Skönt.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^