Tåget avgår från spår 0

26 juni 2006 22:34 | Allmänt | 1 kommentar

De bygger och bygger kring tågstationen i Uppsala. I morse var spår 1 och 2 upprivet, och tåget skulle gå från spår 0. Det var verkligen länge sedan det användes. Kändes litet som att jag skulle åka med Hogwartsexpressen. Men det skulle jag ju inte. Bara till jobbet. Synd.

Soft helg

26 juni 2006 0:07 | Allmänt, Bilder | 1 kommentar

Förra helgen blev det alldeles för mycket aktiviteter, så vi bestämde oss för att stanna hemma på midsommarafton. Vi åkte iväg till Gränby centrum och handlade på förmiddagen, och lyckades hitta fina och bra sandaler åt Viggo som han ville ha. Skönt att det äntligen löste sig. På Coop Forum var jordgubbarna och färskpotatisen inte riktigt slut, så det blev midsommarmat för oss också. Vi åt sillunch, och på kvällen grillade vi kyckling, åt sallad från trädgården och jordgubbar med glass och maränger till efterrätt.

Igår var vi bara hemma och tog det lugnt. Jag rensade en del ogräs i köksträdgården. Vilken skillnad det är mot den styva leran på kolonilotten. Det är ju hur lätt som helst att rycka upp ogräset. Som att skära med kniv i rumsvarmt smör.

Idag åkte vi till det andra Coop Forum, som ligger vid IKEA, för att handla. Det blev litet fina kläder åt barnen där. Vi hade en lunchdiskussion på jobbet för ett tag sedan om var man kan och inte kan handla kläder. Anton var mycket hetsk när han pratade om ”sunkmammor som handlar sina kläder på Coop Forum”. Och här kan ni läsa vad Mathias bloggade om detta. Jag brukar inte handla kläder åt mig på Coop. De är trista och dålig kvalitet. Inte så ofta åt barnen heller, eftersom det är samma sak där. Det är faktiskt mycket sämre barnkläder än vad H&M, Lindex och Kapp-Ahl har, som väl får anses vara lågpris, både vad gäller kvalitet, passform och design. Men ibland har de något bra barnplagg. Sedan var vi in på Babyland och Barnens hus för att leta grind till altandörren. Vi vill kunna ha öppet när det är varmt utan att Klara rymmer ut. Tyvärr verkar det svårt att hitta någon som passar vår ovanligt smala öppning. Det finns sådana som går att kapa, men de passar inte av andra skäl. Däremot hittade vi äntligen ett par långärmade skjortor åt Viggo. Jag fattar inte att det ska vara så svårt. Om det är jättesoligt och varmt kan ett litet barn inte gå omkring i kortärmat hela dagen. Det räcker inte med solkräm. Och på dagis är de ute mycket. Bästa att ha på sig är tunn långärmad skjorta. Vi var mycket nöjda med klädinköpen.

Efter att barnen somnat i bilen och sovit en stund hemma i sina sängar åkte vi på 60-årsmottagning för Görel, som är gift med min mammas kusin Kjell. De är supertrevliga släktingar som bor ganska nära där vi bodde förut. Mamma och pappa var förstås där, och en massa andra släktingar. Roligast var att träffa min kusin Jerk, som jag inte träffat på flera år. Vi lekte massor när vi var små. Han brukade vara ganska mycket hos oss i Öregrund.

ekollonklanning

Så här fin var Klara i ännu en klänning från min barndom. Det är ekollon på den, och på en etikett inuti står ”Stockholms sömmerskeskola”. Jag fick en förklaring av mamma och hennes syskon idag. Mormor var hushållslärare, och jobbade på fackskolan där sömmerskeskolan fanns, men hon unmdervisade på konditorskolan. Så hon hade säkert köpt klänningen åt mig på någon julmarknad där.

Viggo sprang omkring som om han ägde stället. När vi skulle hem såg han en lekpark, och blev sur för att vi inte gick dit. Så när vi kom hem och Bo skulle åka och byta en uppblåsbar pool vi köpte på midsommarafton, och som var trasig, gick jag med barnen till lekparken i Bärbyparken. När vi gick hemåt fick Viggo se en kille som åkte fyrhjuling på en grusplan. Viggo sprang dit, och pappan frågade om Viggo ville prova. Det ville han. Klara var rätt trött och sur, så jag kunde inte ta så bra bilder. Det blev i alla fall en precis när Viggo startade. Ni kan också se Viggos nya Ecco-sandaler.

4-hjuling

När vi kom hem igen fick Viggo och Klara testa nya poolen. De hade så kul. Några bilder får ni tyvärr inte se. Vågar inte lägga ut sådana bilder, för det finns så sjuka människor.

Klara var dödstrött och somnade vid sju, och sedan ville Viggo också gå och lägga sig. Jag läste Lotta på Bråkmakargatan, och så somnade vi båda två. Jag kom ut ur hans rum före åtta på kvällen, och har haft massor av tid för en gångs skull! Varit ute i trädgården och jobbat litet och hunnit med massa annat.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^