Kaffekakor

Grunden är receptet på Makalösa i Vår kokbok, men istället för korinter är det snabbkaffe i. Ibland har jag hackad choklad i också. Det blir cirka 48 st.

200 g smör
1,5 dl strösocker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk snabbkaffepulver utrört i litet hett vatten

Sätt på ugnen på 175 grader. Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Rör ner mjöl och bakpulver. Rör ut snabbkaffepulvret i en liten skvätt hett vatten; bara så mycket vatten som behövs för att lösa upp pulvret. Rör ner det i degen. Rulla längder, dela dem i bitar och rulla till bollar. Lägg bollarna på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Tryck till på varje kaka med en gaffel, så de plattas ut litet. Grädda i mitten av ugnen 5-8 minuter.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^