Citronpaj

Pajskal:
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
125 g rumsvarmt smör

Lägg alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en deg. Platta ut degen i en pajform. Grädda mitt i ugnen i 200° ca 15 minuter.

Citronkräm:
3 ägg
2 rågade dl strösocker
0,5 dl vetemjöl
rivet skal och saft av 1 citron
1 dl florsocker att sikta över

Riv det gula av citronskalet fint. Pressa ur citronsaften. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl, citronskal och citronsaft. Häll smeten i det förgräddade pajskalet och grädda ytterligare 8 till 10 minuter i mitten av ugnen. Krämen ska fortfarande vara ganska lös. Låt kakan svalna och sikta över florsocker.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^