Snart börjar sommarlovsteatern

7 juni 2006 20:21 | Allmänt, Lyssnar på | 1 kommentar

Jag älskar verkligen radions sommarlovsteater. När jag var liten brukade vi sitta och lyssna på den när vi åt frukost ute i Öregrund. Jag åt långfil med Juvels Flingor med frukt (gammalt konsummärke såklart). Jag minns att det var ett fint paket. Och pjäserna var alltid spännande och bra, med många av Sveriges främsta skådespelare. Även som vuxen brukar jag lyssna på sommarlovsteatern. Den går i P1 8.45, med repris 20.45 om man inte kan lyssna på dagen. Och så kan man naturligtvis lyssna på webben. Varje avsnitt är bara en kvart.

I år blir det fem pjäser, varav tre nyinspelade. Start 19 juni, och avslutning 11 augusti. På lördagar och söndagar är det inget. Här kan ni kolla vad det blir i år. Starten med Skämmerskans dotter verkar lovande, typisk spännande sommarlovspjäs. Och Fem räddar en hemlighet ser jag fram emot!

1 kommentar

  1. Också jag har, med samma förtjusning som barnen, hört på sommarföljetongerna, inte så sällan flera gånger, eftersom de bästa följetongerna brukar gå i repris.

    Den allra bästa av dem alla är nog Maria Gripes ”Tordyveln flyger i skymningen”. Dels är det en spännande och välskriven bok, dels är den väl dramatiserad – och sist men inte minst är den väl spelad.

    Finns det flera bud?

    Jag har tittat igenom årets utbud, och i det är det två följetonger, som särskilt intresserar mig.

    ”Kulla-Gulla”-böckerna läste jag som pojke, när jag gick i Nylands skola och jag redan hade läst ut alla pojkböcker, som fanns i skolans lilla bibliotek. Jag kom fram till att man mycket väl kunde läsa flickböcker, när de nu var så där spännande och intressanta. Men ”Kulla-Gulla” är väl en av repriserna?

    Enid Blytons Mysterie-böcker läste jag, när jag redan gick i realskolan; jag gillade inte bara mysterier utan också Blytons engelska bymiljöer.

    Följaktligen har jag, trots Blytons i många fall välförtjänta stämpel av skräpskrivare, aldrig dragit mig för att köpa och läsa Enid Blytons Fem-böcker för mina egna barn. Min paroll har alltid varit, att om man får barn att uppleva böcker som något spännande, något man längtar till, har man gjort dem till eviga läsare.

    Så även Blyton ska jag gärna lyssna på.

    Comment by Enn Kokk — 2006-06-07 22:19 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^