Årets topp-fem-fynd 2011

30 december 2011 21:00 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 10 kommentarer

Visst sällar jag mig till skaran av retrobloggare som visar upp min topplista med bästa köpen 2011. Svårt förstås. Det får bli fem utan inbördes ordning. De är inga billighetsfynd, utan fynd i bemärkelsen funna skatter till glädje! Och så ett bonusfynd eftersom det egentligen är ett fynd från förra året. Här är förresten förra årets lista.

Gardinerna
Oj, vad de här gardinerna som jag köpte på Tradera lyfte mitt vardagsrum. De gav verkligen det där extra som behövdes. Jag älskar dem! Ursprungligt inlägg.

Brödlådan från Nilsjohan
Så många år som jag velat ha ett sådant här brödskrin, och så hittade jag ett i perfekt skick i den underbara röda färgen! Verkligen ett lyft i köket! Ursprungligt inlägg.

Konsumkannan
Nu när jag har den här mjölkkannan vill jag inte använda någon annan. Så perfekt form och storlek. Så underbar Konsumlogotyp. Ursprungligt inlägg.

Vinterstad
Eftersom jag längtat så mycket efter den här duken i många år var den förstås ett fynd, även om den var dyr! Ursprungligt inlägg.

Vinterstad Kajsa Nordström

Allskålarna från Skruf i originalförpackning
Originalförpackningar är alltid något extra, och jag känner mig som en detektiv när jag hittar nya pusselbitar som ger ny kunskap. Ursprungligt inlägg.

Bonusfyndet – Ryamattan
Alltså, den här ryamattan köpte jag ju inte i år, utan förra året för 50 spänn om jag minns rätt, men den var så dammig och skitig så den fick ligga i garaget i väntan på sanering. Inte förrän på sensommaren i år kunde jag tvätta den, i den nya jättestora tvättmaskinen. Så det känns verkligen som att jag gjorde värsta fyndet i år när den äntligen fick inta en hedersplats i vardagsrummet. Den binder verkligen samman så bra, och är så underbart tjock och härlig att sätta fötterna i. Ursprungligt inlägg och inlägg efter tvätt på plats.

Jag plockade fram alla kakburkar och bjöd på överdådigt fika

30 december 2011 19:08 | Allmänt, Ätbart, Bakning, Bilder | 4 kommentarer

Allting som jag bakade har jag inte givit bort i julklapp. Det finns en hel del kvar, och det är så härligt att duka upp riktigt fint när vännerna kommer, som i dag!

Fikabord

Fikabord

Fikabord

Fikabord

Fikabord

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^