Fantastiskt fin Konsumkanna

14 maj 2011 9:26 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur, KF | 2 kommentarer

Vilken lycka att jag hittade den här kannan på Tradera. Så fantastiskt snygg och stilren form och jag älskar den logotypen. Dessutom är den här kannan perfekt som mjölkkanna till te och kaffe utifrån nutida behov, när folk har rätt mycket mjölk i sin kopp. Den här kannan är alltså drygt 10 cm hög och rymmer 5-6 dl. Jämför med den lilla gräddsnipan jag har sedan tidigare och den pyttelilla kaffekannan som rymmer 1-2 koppar kaffe beroende på storlek på koppen. Naturligtvis är allt från Gustavsberg, som ju var ägt av KF. Om ni vill veta mer om restaurangporslin med beställningsdekorer har jag skrivit om det här.

2 kommentarer

  1. Jag älskar de lite bulliga, men enkla formerna i din ”minisamling”! Och texten, så fint typsnitt, inga överdrifter här inte, bara rakt på sak. Härligt.
    /helena

    Comment by enannanhelena — 2011-05-14 9:55 #

  2. […] goda ting är tre.” Jag kan inte låta bli sådan här Konsumnostalgi. Den passar fint till min Cirkelkaffekanna och mina Konsumkannor! KF började tillverka Cirkelkaffe 1932, och lade ned märket på […]

    Pingback by Kerstin Kokk » Cirkelskivan presenterar — 2011-05-20 7:44 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^