Vilken ryamatta är passar bäst i vardagsrummet?

13 augusti 2011 20:15 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 9 kommentarer

Nu behöver jag litet feedback här. Jag har två gamla ryamattor som jag har haft ganska länge. Den ena, som är mest grön, har min morfars far knutit. Den är väldigt fin i färger och komposition, men känns litet tunn och gles faktiskt. Den har legat i sovrummet ett par år. Den andra köpte jag på loppis för något år sedan, men den var jätteskitig och behövde tvättas, så den har varit undanlagd. Nu med den nya tvättmaskinen som kan tvätta 9 kg kunde jag plötsligt tvätta de här mattorna, och det har jag gjort. Det gick jättebra! I vardagsrummet låg förut en grå yllematta från 50-talet och det är inget fel på den, men nu har jag testat att lägga ut ryamattorna istället. Den gröna passar nog bäst i storlek. Den är lika lång som soffan. Men jag tycker egentligen att den andra är coolare, och den är mycket tätare och mjukare. Men den är nog litet för liten så det ser fånigt ut, eller? Vad tycker ni? Vilken passar bäst?

9 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. D Första ;-)

  Comment by Gniztra — 2011-08-13 20:20 #

 2. Jag tycker matta nummer två tar upp soffans färg bättre. Ser lite mer mättat ut. Från denna vinkel ser det inte konstigt ut med längden för mig. Och den är dessutom alldeles extraordinärt snygg!

  Comment by Lydia — 2011-08-13 20:20 #

 3. Den första är snyggare men den andra passar bättre ihop med soffan. Så jag förstår att du känner dig villrådig.

  Comment by form55 — 2011-08-13 20:38 #

 4. Jag tycker absolut inte att det är någon tvekan. Matta nr 2 är klart häftigare och ”lyfter” resten av rummet.

  Comment by Ulrika på Leta retro — 2011-08-13 20:44 #

 5. Matta no 1 har ju uppenbarligen lite bättre storlek och ett skönt om än lite oroligt mönster, men matta no 2 passar definitivt bättre. Håller med någon föregående kommenterare att den kompletterar de övriga färgerna i rummet, den känns lugn på något vis. Och snygg.

  Kanske att du kunde ha ”ettan” ett tag nu innan sommaren är över, den känns lite somrig i mönstret och så byter du till ”tvån” under övriga årstider. Bara en tanke. :)

  /helena

  ps. Åh, jag blir så sugen på att komma och leka med dockskåp ;) och jag tror bestämt att ”mitt norra” skymtar ett kulspel också. Kul var det ju att spela, men lite frustrerande när kulan slank än hit, än dit och sedan ner i fel hål…

  Comment by enannanhelena — 2011-08-13 23:34 #

 6. Den andra gillar jag bättre. Passar bäst till soffan.

  Comment by Gila — 2011-08-14 17:48 #

 7. kör på den lilla. ser bra ut på foto!

  Comment by pernilla — 2011-08-14 18:11 #

 8. Båda mattorna är snygga men jag skulle ha matta 2 under bordet om jag ägt dem. Som tidigare tyckare så passar färgen bättre ihop med övrig inredning.

  Comment by khina — 2011-08-14 20:21 #

 9. Tack för alla synpunkter och jag håller med! Matta nummer 2 har legat där ända sedan i lördags när jag prövade dem, och den gröna är tillbaka i sovrummet.

  Comment by Kerstin — 2011-08-14 23:28 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^