Årets topp-fem-fynd 2011

30 december 2011 21:00 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 10 kommentarer

Visst sällar jag mig till skaran av retrobloggare som visar upp min topplista med bästa köpen 2011. Svårt förstås. Det får bli fem utan inbördes ordning. De är inga billighetsfynd, utan fynd i bemärkelsen funna skatter till glädje! Och så ett bonusfynd eftersom det egentligen är ett fynd från förra året. Här är förresten förra årets lista.

Gardinerna
Oj, vad de här gardinerna som jag köpte på Tradera lyfte mitt vardagsrum. De gav verkligen det där extra som behövdes. Jag älskar dem! Ursprungligt inlägg.

Brödlådan från Nilsjohan
Så många år som jag velat ha ett sådant här brödskrin, och så hittade jag ett i perfekt skick i den underbara röda färgen! Verkligen ett lyft i köket! Ursprungligt inlägg.

Konsumkannan
Nu när jag har den här mjölkkannan vill jag inte använda någon annan. Så perfekt form och storlek. Så underbar Konsumlogotyp. Ursprungligt inlägg.

Vinterstad
Eftersom jag längtat så mycket efter den här duken i många år var den förstås ett fynd, även om den var dyr! Ursprungligt inlägg.

Vinterstad Kajsa Nordström

Allskålarna från Skruf i originalförpackning
Originalförpackningar är alltid något extra, och jag känner mig som en detektiv när jag hittar nya pusselbitar som ger ny kunskap. Ursprungligt inlägg.

Bonusfyndet – Ryamattan
Alltså, den här ryamattan köpte jag ju inte i år, utan förra året för 50 spänn om jag minns rätt, men den var så dammig och skitig så den fick ligga i garaget i väntan på sanering. Inte förrän på sensommaren i år kunde jag tvätta den, i den nya jättestora tvättmaskinen. Så det känns verkligen som att jag gjorde värsta fyndet i år när den äntligen fick inta en hedersplats i vardagsrummet. Den binder verkligen samman så bra, och är så underbart tjock och härlig att sätta fötterna i. Ursprungligt inlägg och inlägg efter tvätt på plats.

10 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. Så många fina fynd, gardinerna och duken är helt underbara! Och jag kan bara hålla med om att ryamattan var härligt mjuk och skön att sätta ner fötterna på! Blev så kär i den så jag har budat hem en egen rya på Tradera som förhoppningsvis snart kan hämtas hem från ett Schenkerombud i närheten.
  Gott nytt – och hoppas att vi kan ses och loppa även nästa år! :)

  Comment by Linda — 2011-12-30 21:37 #

 2. Jag håller med, mina fem i topp är heller inga fynd rent räknat i pengar men i längtan och glädje betyder så mycket. Även du har hittat riktiga godbitar under året och mattan är fantastisk. Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!

  Comment by Maria/Prylodesign — 2011-12-30 22:03 #

 3. Superfina saker. Gott Nytt År och tack för trevlig läsning!

  Comment by Jenny på La Mômes Old Fashioned — 2011-12-31 8:23 #

 4. åh, snygga fynd allihop, helt i min smak! underbara gardiner och ännu mer underbar ryamatta. jag kommer gärna på studiebesök! :P
  gott nytt år till dig.

  Comment by Allt det gamla goda — 2011-12-31 12:30 #

 5. OJ – när jag ser dina bilder och läser om din passion för sakerna du fyndar här och där – TÄNK, vad du skulle funnit hemma hos oss. Dvs i de hem vi sålde 1962 och 1978. Alla dessa dukar och löpare, skålar, koppar, termosar….vår mammas gåvor eller inköp. För oss två barn blev detta mera som en parentes, det som behölls var äldre. Än i dag känner jag ingen förtjusning vid detta – så olika man är ändå.
  Så, en sak till: TACK för receptet på Upplandskubb. I min barndom, 40-och 50tal, ÄLSKADES detta trekantiga bröd i vår familj. Nu har vi haft det som julbröd. Mycket gott. Finns inte i min Vår Kokbok.
  God fortsättning!

  Comment by Elisabet — 2012-01-01 1:25 #

 6. Åh, den söta lilla konsumkannan – ”to die for”! :) Har för mig att jag skrivit det förut någongång, men som en som började sitt arbetsliv som nittonåring (en gång för länge sedan:) i kassan på ett ”riktigt” Domusvaruhus, med både separat sko- och bokavdelning är det svårt att inte bli nostalgisk av allt med kooperativa förtecken!

  Annars är här som vanligt så mycket fint OCH MUMSIGT! att beskåda! Duken är verkligen härlig – särskilt den lilla röda katten. Ja, jag är karttnörd…

  Mest av allt är jag djupt avundsjuk på dina Percy-Hyacintkoppar i förra inlägget. Jag väntar fortfarande på den decembermånad när jag får hälla upp adventskaffet i dessa drömkoppar!

  Med vänliga hälsningar och önskan om ett Gott Nytt År!

  /helena

  Comment by enannanhelena — 2012-01-01 19:58 #

 7. Min favorit är allskålarna – men det vet du.

  Ett bättre nytt år!

  Comment by Enn Kokk — 2012-01-03 12:09 #

 8. Kerstin, se min kommentar om de gul-svarta skålarna. Hälsningar Anders T

  Comment by Anders Thunberg — 2012-01-03 17:33 #

 9. Vilken underbar duk. På Presenta (gamla Presenta-butiken) fanns förut en liknande blå duk med söta bilder från en stad. Ångrar så att jag inte köpte den. Du har ett fint hem du Kerstin.

  Comment by Sara — 2012-01-04 10:39 #

 10. Riktigt sköna fynd! Jag stod för bara en timme sedan och smådreglade lite vid Epokgårdens Second Hand/Loppis – nästan likadan brödlåda som du har, men grön. Jättefin!
  Tänk om prylar kunde tala och berätta sin historia.
  Ha det gott!
  / Yvonne

  Comment by Yvonne — 2012-01-11 22:09 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^