Vårfina femtiotalsgardiner

28 mars 2011 22:43 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 6 kommentarer

Åh, så härligt det var i helgen att tvätta fönstren och hänga upp nystrukna gardiner! Länge har jag varit på jakt efter fyra hellånga längder från 50-60-talet till vardagsrummet. Det är inte så lätt att hitta fyra stycken, ska jag säga. Det är ju fönster på två väggar i vardagsrummet. Men när jag hittade de här ursnygga på Tradera slog jag till fast det bara var två stycken. I det stora fönsterpartiet med altandörren åt söder hänger fortfarande vita linnegardiner. Jag tänker att det får vara så.

En av dem jag träffade på retrobloggträffen på mässan i lördags var Brittmari med Randiga Tråden som kan massor om textil, och nu såg jag att hon nyligen bloggat om Symphonie av Göta Trägårdh. Är inte mina gardiner väldigt lika det tyget? Kan det här också vara Göta Trägårdh? Stadkanten är omsorgsfullt fållad, så jag kan inte kolla om det finns någon signatur. Det är kraftigt och fint tyg i fantastisk kvalitet och i toppenskick!

Visar också upp en närbild på köksgardinerna som har hängt med i många år, Stig Lindbergs Spegelblom. Är de inte underbara?

6 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. Helt underbara är de undre av SL. De övre är ocksås fina, ljuset strilar in så fint. Det var roligt att träffas, se ansiktet bakom bloggen. Brittmari

  Comment by Randiga Tråden — 2011-03-29 10:40 #

 2. Hej Kerstin, jag såg att du har skrivit till mig, helt ovetande kikade jag in på din blogg. Nej jag vet inget om det översta tyget men visst påminner det om GT. snyggt är det iallafall. Brittmari

  Comment by Randiga Tråden — 2011-03-29 10:58 #

 3. Jättesnygga gardiner, både i vardagsrummet och i köket! Det är så härligt med äldre gardiner, en helt annan kvalitet i tyget. Jag brottas med problemet att jag fyndade ett jättevackert gardinpar på Tradera men de är för korta… Får se om jag kan förlänga dom med en bit av något annat tyg.

  Comment by Linda — 2011-03-29 13:54 #

 4. @Randiga Tråden Kul att du kikade in!

  @Linda Åh, förstår problemet med för korta gardiner. Har en del som ligger oanvända också.Ibland är det så konstiga längder, mittemellan fönsterlängd och golvlånga. Men de kanske är sydda som fönsterlängd för ett väldigt högt fönster.

  Comment by Kerstin — 2011-03-30 15:17 #

 5. […] där det finns två fönster. Det är verkligen inte lätt. För ett tag sedan när jag hittade de här snygga i gult/svart/grått/vitt som bara var till ett fönster köpte jag dem ändå. Nu får de sitta uppe ett tag innan jag byter […]

  Pingback by Kerstin Kokk » Plötsligt händer det! Hittade fyra femtiotalsgardinlängder — 2011-04-13 7:24 #

 6. […] De här gardinerna gör mig också glad! Jag har inte lyckats identifiera dem, men jag tycker att det påminner om Göta Trägårdhs tyger. […]

  Pingback by Kerstin Kokk » Mina fem favorittyger — 2012-09-06 7:03 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^