Stig Lindbergs Spegelblom

25 oktober 2009 12:08 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

För många år sedan hittade jag de här gardinerna på Myrorna. Det står inte på vad de heter, formgivare eller tillverkare, men jag kände genast igen Stig Lindbergs stil från hans fajanser. Jag tycker så mycket om dem. De känns så somriga! Men aldrig har jag sett dem någon annanstans eller läst om dem. Så kom den mycket matnyttiga och fina boken Tidlösa mönster – Textilkonst från 1950-talet av Gisela Eronn ut i höst, och vad hittade jag där, om inte en bild på tyget, som visade sig heta Spegelblom. Min gardin är i blått, den här i gult, och när jag nu visste namnet på tyget kunde jag googla och hitta att den fanns i grönt också, och gjordes för NK:s textilkammare. Kanske någon känner till om den fanns i fler färger eller när det kom i produktion?

DSC07844

DSC07848

2 kommentarer

  1. Hej!
    Men så fina. De där gardinerna hade jag velat ha i mitt sovrum!
    Och den där boken har jag sneglat på sedan den släpptes. Men jag har lovat mannen att inte köpa mer grejer förrän _efter_ vi flyttat..

    Comment by Susanna — 2009-10-26 3:03 #

  2. Själv har jag gardinerna i mitt kök. Boken är verkligen värd att skaffa.

    Comment by Kerstin — 2009-10-26 7:10 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^