Två fina ovala Pallas-uppläggningsfat

5 februari 2011 20:57 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 3 kommentarer

i gult känns härligt vårliga, så vad glad jag blev när de stod på en hylla på Söders gammalt och nytt. Jag är så förtjust i Pallas, som är ritad av Berit Ternell och tillverkades 1960-1964. Hon gjorde både modell och dekor. Modellen heter BT. Jag har bloggat tidigare om Pallas här, här och här bland annat.

En stor och fin Terma-stekpanna hittade jag också

5 februari 2011 19:35 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | Kommentering avstängd

på Emmaus för 95 kronor. Bra pris, tycker jag. Jag har sett den för flera hundralappar på andra antikaffärer. Jag har en mindre sedan tidigare och några andra delar. Borde nog samla ihop allt och blogga om vid tillfälle. Jag gillar hel Termaserien, som är formgiven av Stig Lindberg 1955, men stekpannorna står ut i en klass för sig. Så eleganta. Det som var speciellt med Terma var alltså att man hade hittat ett flamsäkert material, novarlit, som funkade både på spisen, i ugnen och var snygga att servera ur.

Tio av Edenfalks allglas från 1968 och en ny antikaffär!

5 februari 2011 19:23 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur, KF | 9 kommentarer

Vet ni, vad härligt; idag var jag på min första ordentliga loppisrunda i år. Visserligen har jag varit inne på Myrorna och Sirius loppmarknad några gånger när jag haft vägarna förbi på stan, men det känns inte lika motiverande att göra riktiga lördagsrundan när det nästan inte är några loppisbord på Vaksala torg den här tiden på året. Idag bestämde jag mig i alla fall för att göra stora rundan och promenerade ned på stan. (Det blir en mils promenad, förresten.) På väg till Vaksala torg gick jag längs Salagatan och upptäckte plötsligt en ny butik i en källare, som visade sig vara en riktigt bra antikaffär och loppis! Designhörnan heter den och adressen är Höganäsgatan 4, men ingång är från Salagatan. Pratade med den trevliga ägaren Christina, och hon hade nyligen öppnat butiken, som har öppet torsdagar och fredagar 14-18 och lördagar 10-15. Helt rätt prylar för mig, massor av glas och porslin och litet möbler, mycket från 50- och 60-talet. Helt okej priser också. Det fanns massor som jag gärna hade köpt, men jag nöjde mig med tio allglas för 30 kronor styck den här gången. Men ett fick jag på köpet, för det var en liten nagg på foten. Det var sex ofärgade och fyra rökfärgade. Allglasen är designade av Bengt Edenfalk för KF 1968, och jag har skrivit en del om olika typer av allglas tidigare här, här och här.

Klara, snart 6 år, hälsar att vintern ska ta slut nu genast. Kerstin, 41 år, håller med.

5 februari 2011 9:42 | Allmänt, Bilder | 5 kommentarer

Faktum är att Klara är så arg på vintern att hon hoppar jämfota av ilska när hon säger det. Hon listar bra grejer med våren:

1. Man får cykla till dagis istället för att bara gå och gå.
2. Man får plocka tussilago.
3. Man får ha jacka istället för overall.

Men gissa hur glad jag blev när Viggo och jag gick från fritids i skymningen igår? Så där så hjärtat hoppar till. För titta vad jag hittade. Videkvistar med mjuka små knoppar. Det är ändå trösterikt. Våren kommer.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^