Autistisk på en toalett på Domtrappkällaren

28 februari 2009 23:22 | Allmänt | 5 kommentarer

Trist är det naturligtvis att Lennart Källströmer har avgått som sekreterare i Arkastyrelsen. Men jag tycker ju rent principiellt att man inte ska sitta på livstid på uppdrag, och han hade suttit i styrelsen sedan 1972, så det var väl ofrånkomligt.

Desto trevligare var det att vi i styrelsen ikväll hade avtackningsmiddag för honom på Domtrappkällaren. God mat och underhållande samtal.

Och naturligtvis kalasbra och roligt att Mikkis efterträder Lennart som sekreterare. Dessutom kom hon hem hit och fikade innan middagen så vi hann umgås riktigt ordentligt.

En riktigt bisarr upplevelse var det dock att besöka toaletten på restaurangen. Den hade rörelsedetektor kopplad till belysningen, men man måste röra sig precis hela tiden för att den inte skulle slockna. Jag överdriver inte. Satt man stilla en sekund så blev det kolsvart. Så där satt jag gungade för att hålla lyset igång och kände mig lätt autistisk. Tur att det inte var någon som såg.

Dagens kopp: Lillemor från Gefle

28 februari 2009 9:59 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 3 kommentarer

Om man bjuds på god mat och schyst musik hos Matti, vad kan då fullända kvällen? Många koppar te i Lillemor så klart. Det är en kopp som finns på min önskelista, så självklart valde jag den när vi skulle dricka te. Teet var för övrigt Prins Wladimir från Kusmi som gör så fina burkar.

dsc05588.jpg

Men till väsentligheterna. Lillemor!

dsc05594.jpg

I mitt köksskåp finns redan koppar i samma modell med dekorerna Hyacint och Zebra. Modellen heter AU och är formgiven av Arthur Percy. Även dekoren bär Percys hand i det här fallet, precis som Hyacint. Lillemor tillverkades 1951-1964 i flintgods och med koppartryck, och finns i varianterna svart, blått eller rött. Rasande trevlig är den.

Om ni vill spana in hur mycket olika dekorer det finns till AU-modellen och andra koppar från Gefle kan ni kolla här. Bra sida! Jag suktar efter många av de här kopparna.

Spisa plattor

28 februari 2009 9:35 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur, Lyssnar på | Kommentering avstängd

Att hänga i köket hos lillebror en vanlig vardagkväll medan han lagar mat åt oss är vansinnigt trevligt och bra. Det gjorde jag i torsdags. Och sen lyssnade vi på vinylskivor hela kvällen och diskuterade omslag. Här är några. Carole Kings Tapestry från 1971 är ju ett fantastiskt bra album som jag ständigt återkommer till. Den hör till det mest spelade i iPoden. Plattan Succès de Paris med Michele Delhay kommer från Stor-Matti och är så fin! Vet inte årtalet men gissar på tidigt 60-tal. Och omslaget till Mingus Oh Yeah från 1961 är ju underbart!

dsc05597.jpg

dsc05598.jpg

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^