Dagens kopp: Lillemor från Gefle

28 februari 2009 9:59 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 3 kommentarer

Om man bjuds på god mat och schyst musik hos Matti, vad kan då fullända kvällen? Många koppar te i Lillemor så klart. Det är en kopp som finns på min önskelista, så självklart valde jag den när vi skulle dricka te. Teet var för övrigt Prins Wladimir från Kusmi som gör så fina burkar.

dsc05588.jpg

Men till väsentligheterna. Lillemor!

dsc05594.jpg

I mitt köksskåp finns redan koppar i samma modell med dekorerna Hyacint och Zebra. Modellen heter AU och är formgiven av Arthur Percy. Även dekoren bär Percys hand i det här fallet, precis som Hyacint. Lillemor tillverkades 1951-1964 i flintgods och med koppartryck, och finns i varianterna svart, blått eller rött. Rasande trevlig är den.

Om ni vill spana in hur mycket olika dekorer det finns till AU-modellen och andra koppar från Gefle kan ni kolla här. Bra sida! Jag suktar efter många av de här kopparna.

3 kommentarer

 1. Jag har endast två stycken av Lillemor tekoppar blå. Jag tycker de är underbara inte bara för att jag har förkärlek till blått och vitt porslin

  Comment by Ann-christine Sundén — 2009-04-14 22:16 #

 2. Ja, alla färgställningarna på Lillemor är fina!

  Comment by Kerstin — 2009-04-14 22:19 #

 3. Hej Jag har två helt felfria tekoppar Lillemor blå
  vet du ungefärligt värde på dem. Jag tänker sälja på loppis imorgon

  0767868519
  Tack på förhand för ev tips.

  Comment by Yvonne Idehäll — 2011-07-16 11:37 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^