Jag ger upp

22 februari 2008 17:53 | Allmänt, Bilder | 6 kommentarer

Man behöver bara ringa ett kort samtal, hänga upp en maskin tvätt eller gå på toa, så kan man vara säker på att Klara har gjort något bus. Nyss i köket. Klara hade klättrat och tagit fram en påse socker och hällt ut under matbordet. Och så hade hon dragit ut massa hushållspapper. Och suttit mitt i röran och geggat. Hon var väldigt nöjd, men också väldigt medveten om att man inte får göra så. Senast igår kväll städade jag köksgolvet.

pict9225.jpg

Så jag ger upp. Retirerar. Går och lägger mig under täcket. Det blir nog ingen mat idag.

Jo, det är klart att det blir. Nu skärper jag mig. Andas. Lugn och fin. Om fem minuter går jag ut i köket och städar upp och sätter igång med maten. Jag är ett under av tålamod.

Nu

22 februari 2008 2:33 | Allmänt | Kommentering avstängd

kanske ni tycker att jag är knäpp i huvudet som sitter uppe och bloggar halvtre på natten, när jag brukar klaga på att jag inte får sova tillräckligt. Men jag somnade inne hos Viggo när jag hade läst saga för honom och sov i två timmar. Naturligtvis borde jag ha gått och lagt mig igen i min egen säng när jag vaknade, istället för att börja hänga tvätt och ta itu med jobb och annat, men det gjorde jag inte. Och sen är jag igång och pigg. Eller pigg vet jag inte. Men nu ska jag gå och lägga mig. Jag lovar. Nu.

Bra känsla

22 februari 2008 2:27 | Allmänt, Bilder | Kommentering avstängd

Känslan av att hinna dela vardagen med en kompis trots att man är sliten småbarnsförälder med alldeles för litet tid, den är bra. Idag var Malin här och hälsade på med Svante. Jag blir så glad av den vardagssituationen. Malin som plockar ur diskmaskinen medan jag lagar mat hemma i mitt kök. Och det ständigt pågående samtalet om allting, även om det har varit långa uppehåll ibland. Vi har känt varann sedan gymnasiet, och vi bodde ihop i fina lägenheten på Vindhemsgatan.

Och fina lilla Svante. Malin tycker att han liknar Klara som bebis. Jag håller med. Mörka håret och fina bruna pepparkaksögonen.

pict9124.jpg

Ideella drivkrafter

22 februari 2008 2:01 | Allmänt | Kommentering avstängd

Erik skrev igår om varför man gör ideella saker, om att bara göra saker man vill göra. Ibland hör jag folk säga att man bara ska göra sånt som känns kul.

Det där sista om kul vet jag inte om jag håller med om. Jag har lagt ner massor av ideellt arbete i mina dagar som har varit rätt trist vardagsslit, men som har känts meningsfullt. Där det känns som att jag har gjort skillnad för andra människor och lyckats förändra något. Men jag har också gjort massa sånt som inte har känts meningsfullt, utan bara slöseri med tid, för att jag har varit en snäll och duktig flicka.

Och där går gränsen, tycker jag. Om jag ska ha uppdrag vill jag känna att jag gör vad jag kan för att nå dit jag vill. Det är inte säkert att jag lyckas, men jag måste känna att jag gör vad jag kan för att förändra. Om jag inte har tid att göra det är det meningslöst, och jag har ju inte så mycket tid nu. Därför har jag gjort mig av med det ena efter det andra uppdraget. I maj ska jag avgå från Våra Gårdars förbundsstyrelse också. Jag funderar på om det är åtta eller tio år jag har suttit där, men det räcker verkligen. Man ska inte sitta längre. Men det är också så att jag känner att jag inte hinner och orkar lägga ned den tid och kraft som behövs för att göra ett bra jobb och förändra. Och det finns mycket att göra tycker jag.

Idag var jag ideell en stor del av dagen, och föreläste på en regional Våra Gårdar-kurs i Uppsala. Jag föreläste för massa gubbar och en kvinna. Så ser det ut i Våra Gårdar. Fastighetsfrågor är en angelägenhet för gamla gubbar. Det är så synd, för fastigheterna är en strategisk maktfaktor i rörelsen.

Jag tror att ett par andra ledamöter i förbundsstyrelsen som också får räknas som yngre i sammanhanget kommer att avgå på ombudsmötet i maj de också. Japp, man är definitivt ung i Våra Gårdar om man är 38 år. Synd. Jag hoppas att valberedningen hittar några bra att ersätta oss med. Framför allt att det blir åtminstone någon med koppling till UNF eftersom vi kommer att satsa mycket på utveckling av ungdomsmiljöer.

Efter ombudsmötet i maj har jag bara kvar två ideella uppdrag. Arkenstyrelsen och kommittén för Solgläntan, som är ett sommarhem som min IOGT-NTO-förening äger. Fastighetsstyrelser i båda fallen alltså.

Utlandet

22 februari 2008 1:06 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | Kommentering avstängd

Ganska kul tyckte jag att det var när jag vittjade brevlådan idag, och hittade den här avin. Jag köpte för flera veckor sedan det där halsbandet och armbandet med skrivmaskinstangenter från New York Public Library som jag bloggat om tidigare. Jag har väntat och väntat på att det ska komma. Och nu äntligen. Imorgon ska jag hämta det. Men roligast var att det står Från: Utlandet.

pict9128.jpg

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^