Taken by Trees

9 februari 2008 19:14 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur, Lyssnar på | 5 kommentarer

Igår var jag på nya konserthuset i Uppsala för första gången. Jag var där med Dante och Magda, men först hade vi tänkt pröva ganska nya tapasbaren Tilltugg. Vi hade inte räknat med att det skulle vara fullsatt klockan sex, men det var det. Så vi hamnade på Amazing Thai istället. Och det var ju också gott.

Sen var vi i alla fall på nya konserthuset. Otroligt cool exteriör med 60-talskänsla, och så snyggt inne med betonggolven och röda rulltrapporna. För att inte tala om den fantastiska utsikten åt alla håll över Uppsala. Man kan se domkyrkan och slottet och eeh… fula TR-skylten på Drabantenhuset till exempel. Titta gärna runt på deras hemsida om ni är intresserade av arkitekturen. Här är ett par smakprov. Fotograf: Bo Gyllander.

konserthuset.jpg

rulltrapporna.jpg

Men nu var vi ju inte där primärt för att kolla på arkitekturen och utsikten, utan för konsert med Taken by Trees. Förband var Ass, som jag inte hade koll på innan. Det visade sig att det var killen som spelade gitarr med Taken by Trees, som här spelade solo, Andreas Söderström. Folktronica var det beskrivet som, och det var i vilket fall riktigt bra. Skönt att lyssna på för att varva ner efter arbetsveckan.

Efter en paus var det äntligen dags för Taken by Trees. Det är Victoria Bergsmans eget projekt efter att hon hoppade av The Concretes. Jag lyssnade mycket på hennes debutalbum Open Field förra våren, och jag märker vad mycket en riktigt bra konsertsal gör för hennes musik. Det var riktigt snyggt att konserten öppnade, inte med bandet, utan att låten Open Field visades som video på en stor filmduk. Och sedan kom de in. Victoria, och så trummor, piano och akustisk gitarr.

Vi satt precis på mitten på andra raden. Så nära att man kunde höra varje steg från scenen. Det är verkligen sant som jag har läst att Victroria är otroligt blyg och rädd för att uppträda. Hon höll på att falla i gråt flera gånger. Men fantastiskt bra och berörande, och roliga kommentarer. Så modigt. Det var i stort sett låtarna från Open Field som spelades, men även nya covern Sweet Child O’ Mine som man kan höra på hennes myspacesida.

Det här var enda inbokade konserten i Sverige som hon gör. I övrigt spelar hon bara utomlands just nu. Och efteråt stod hon själv och sålde skivor.

Här kan man läsa UNT:s recension.

Kung eller prinsessa

9 februari 2008 16:20 | Allmänt | Kommentering avstängd

Klara och Viggo har byggt ett högt torn av soffkuddarna som de klättrar på. Klara sitter högst upp.

Viggo: Du är prinsessa och jag är kung.

Klara: NEJ! Jag är kung och du är prinsessa.

Vem bestämmer etiketterna?

En doft av stora världen

9 februari 2008 10:03 | Allmänt | 2 kommentarer

Nyss nere i badrummet i källaren. Jag borstar tänderna. Viggo står på toastolen bredvid och pratar med mig och kollar på alla burkar och flaskor på hyllan. Han tycker att parfymerna är vackra och får lukta på dem. Först Elizabeth Ardens Green tea. Sedan 5th avenue. Och Viggo säger: Mmm, vad gott det luktar. Det luktar mamma.

Det doftar flärd och New York även i ett slitet badrum på Kadettgatan.

Nu ska jag gå och simma. Då luktar jag mest klor.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^