Nyklippt

17 februari 2008 19:04 | Allmänt | 5 kommentarer

I torsdags var jag och klippte mig på Hårmakarna. Det var tre månader sen sist, så det behövdes.

pict9062.jpg

pict9068.jpg

pict9093.jpg

Ljuvligaste skrattet

17 februari 2008 15:58 | Allmänt, Lyssnar på | 1 kommentar

Vilken grace. Vilken mimik. Elis Regina är så vacker. Och när hon skrattar på slutet, vilken sötnos. Spana in när hon sjunger Águas de Março.

Konsten att flyga

17 februari 2008 15:51 | Allmänt | 1 kommentar

Ända sedan jag var liten har jag drömt att jag kan flyga. Inte flyga flygplan alltså, utan mer som en blandning av Stålmannen och en fågel. Det känns väldigt verkligt, och jag är aldrig förvånad att jag har den här förmågan. I den här drömmen blir jag alltid jagad av någon, någon farlig, och försöker komma undan. Så då lyfter jag plötsligt och börjar flyga. Måste flaxa med armarna för att komma tillräckligt högt upp, så de inte kan få tag i mig. Jag kan riktigt känna hur jag måste ta i för att flyga snabbt, snabbt. Jag flyger hem, och hinner precis in genom dörren och står och håller emot det där farliga. Lyckas i sista stund låsa dörren. När jag vaknar efter den drömmen har jag alldeles ont i kroppen för att jag har ansträngt mig så mycket.

Häromnatten drömde jag att jag flög igen, men den här gången var det ingen som jagade mig. Jag bara flög omkring ensam här hemma, inomhus, alldeles under taket. Fort flög jag, utan att stöta i något, trots att jag var inomhus. Jag brukar alltid drömma att jag flyger utomhus annars. En annan sak som var annorlunda var att jag reflekterade över att jag kunde flyga och tänkte att det här är ingen dröm. Det är på riktigt.

Like Jesus but evil

17 februari 2008 15:46 | Allmänt, Läser | Kommentering avstängd

En av de bloggar som jag uppskattar mest att läsa är Hannas. Hanna lärde jag först känna genom UNF och att vi jobbade tillsammans med Kafé Mumrik. Sedan var vi distriktsordförande samtidigt, hon i UNF och jag i IOGT-NTO. Och så bodde vi på Arken, och hon var föreståndare en period när jag hade flyttat därifrån, men jag sitter ju i styrelsen.

Hanna är bra. Riktigt bra. Rolig. Smart. Elak. Går sina egna vägar. Hon gjorde något så ovanligt som att hoppa av lärarstudierna och bli lastbilschaffis istället.

Jag skrattar ofta när jag läser hennes blogg. Som åt det här.

Poppingla

17 februari 2008 15:35 | Allmänt, Lyssnar på | 4 kommentarer

Jo, poppinglan i mig har väckts till liv igen. Hon har slumrat de senaste åren sedan jag fick barn. Inte så att musiken inte har funnits där. Den finns alltid där. Men en gång i tiden gick jag jämt på konserter, både i Uppsala och i Stockholm. Såg allt som var värt att se.

Och jag har saknat det så mycket. Så ett desperat sms till min gamle konsertkompanjon Dante strax för jul resulterade i konserten med Taken by Trees. Nu vill jag gå på fler konserter, så jag har rekat litet.

1/3 Smashing Pumpkins, Hovet, Stockholm

5/3 Tomas Andersson Wij, Göta Lejon, Stockholm
Eller så kan man se honom på Katalin i Uppsala 26/3
Lyssna förresten på nya låten på myspace. Den 27 februari kommer nya albumet En sommar på speed.

12/3 Koop, Katalin, Uppsala
Klart man ska se Koop i Uppsala. De är ju gamla uppsalakillar. Jag minns när de var småglin.

Någon som vill följa med?

Bra mötesplatser

17 februari 2008 15:18 | Allmänt | 3 kommentarer

Nu skulle jag vilja ha litet tips. Oftast när man ska ha möte inne i stan i Stockholm på något kafé är det samma kaféer som föreslås. Toppar gör nog Vete-Katten, och jag tycker inte ens att det är särskilt bra som mötesplats. Det ligger bra till och är schyst som kafé, men det är svårt att få bord och högt sorl.

I fredags hade jag en sådan där mötesdag inne i stan, bland annat med Anders och Erik om jämställdhetsutbildningar. Då satt vi på Wayne’s på Centralen. Det var ok.

Vilka är era bästa tips på mötesplatser? Det bör naturligtvis vara ganska nära Centralen eftersom man oftast ska möta någon som kommer därifrån. Och om man ska ha lunchmöten och vill gå på restaurang, vad är bra då? Få höra nu.

Vad är förresten viktigt för en sådan mötesplats? Att det är lugnt så att man hör vad man säger? Att man får sitta med datorn framme? Att det finns möjlighet att sitta många kring ett bord? Att det är en kreativ miljö, och vad är det i så fall?

Äntligen!

17 februari 2008 15:04 | Allmänt | Kommentering avstängd

Hej på er! Åh, vad skönt att bloggen är tillbaka. Natten till torsdag försvann den. Tyvärr syns inte bilderna från de senaste månaderna. Det tar nog några dagar innan det är fixat. Men nu kan jag publicera sådant som jag har skrivit de senaste dagarna. Det är lagom att göra när jag är trött efter ett 50 minuter långt simpass och bastu.

Nytt webbhotell

17 februari 2008 11:29 | Allmänt | Kommentering avstängd

Nu är bloggen flyttad och jag hoppas att vi kan slippa driftproblem här. De här servrarna står i Ångermanland, det känns tryggt.

Bo

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^