Vinter i drakskogen

3 februari 2008 23:35 | Allmänt, Bilder | Kommentering avstängd

I eftermiddags gick vi till drakskogen och åkte pulka och snowracer. Dumt nog var barnens hjälmar kvar på dagis, men vad gör man? Man får ju passa på när det finns snö.

Försökte ta några bilder själv när Klara och jag åkte, men det är inte så lätt.

Förutom att åka pulka ville Klara mest äta snö. Får man ju inte, men kan hon låta bli? Nä.

Och så gjorde vi en snögubbe.

När vi kom hem skottade jag snö för första gången den här vintern, och sen gick vi in och drack choklad.

pict8981.jpg

pict8991.jpg

pict8998.jpg

pict9001.jpg

pict9006.jpg

pict9010.jpg

Esther Williams och jag

3 februari 2008 17:34 | Allmänt | 2 kommentarer

Idag kom jag igång med simningen igen. Det känns bra. Nu har jag nytt årskort som gäller alla tider i motionsbassängen och äventyrsbadet, så om jag vill gå och bada med barnen behöver jag bara betala deras inträde.

I somras var jag och badade en del med Viggo, men annars var det nog i våras som jag motionssimmade sist.

Jag hade nog tänkt komma iväg litet tidigare på morgonen för att slippa så mycket folk, men jag kom dit vid tiotiden. I motionssimmets omklädningsrum var det dock lugnt. Det är värre i äventyrsbadets omklädningsrum.

Så kom jag ner i simhallen. Stod och tvekade mellan långsam eller snabb bana. Det var ju så länge sedan sist. Man vill liksom inte vara i vägen och hindra andra. Inte förhäva sig. Valde ändå snabba banan, och det var ju rätt. Jag simmade om andra, men blev nog bara omsimmad två gånger under 45-minuterspasset. Däremot såg jag många andra som valde långsamma banan som säkert tänkte som jag. Bra att inte jag gjorde det i alla fall, så slapp jag trängas.

Efteråt var jag in en sväng i äventyrsbadet och badade bubbelpool, och så badade jag bastu. Jag ska inte vara dumsnål med egentiden. Fast man blir så seg efteråt av bubbelpool och bastu. Nästan som att man sugs ned mot marken när man går därifrån. Inte som i vattnet. Där känns man tyngdlös.

När jag var igång och simmade som mest för ett och ett halvt år sedan gick jag två vardagmorgnar före jobbet och en gång på helgen varje vecka. Jag tror inte att jag fixar det där med vardagmorgnar nu. Det blir för mycket press, och det behöver jag inte. Men kanske en sen vardagkväll och minst en gång på helgen?

Annars är det bra att gå riktigt tidigt på morgonen, för då får man simma 50-metersbana. Irriterande är däremot alla pensionärer som simmar fyra i bredd i snigelfart och pratar med varandra.

Men när jag kom hem kom jag på att jag hade glömt baddräkten i duschrummet. Nåja. Kanske lika bra det, för den var säkert två storlekar för stor eftersom jag har gått mer ganska mycket i vikt. Det får bli ny baddräkt.

När jag var liten var älskade jag att titta på Esther Williams-filmer där hon simmade konstsim i blommig badmössa. Och så har jag ju alltid älskat att bada. Jag kunde bada hur länge som helst i det iskalla havsvattnet i Öregrund. Men någon blommig badmössa har jag inte.

esterwilliams.jpg

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^