Som Kafka

28 februari 2008 14:30 | Allmänt | 3 kommentarer

Jag har dragit på något skit i halsen sedan i november. Har haft några jobbiga förkylningar och halsont som kommit och gått, men inte blivit riktigt, riktigt bra emellan. Och det är fortfarande kvar. Jag borde naturligtvis ha gått till doktorn för länge sedan, men till min vårdcentral kan man inte göra tidsbeställningar via webben, och jag är inte världsbäst på att komma mig för att ringa.

I förrgår försökte jag i alla fall ringa och boka tid. De har telefontider 9-17 varje dag, och jag ringde 16.15. En telefonsvarare sa: ”Tyvärr kan vi inte ställa fler personer i kö idag. Ring igen nästkommande vardag.” Okej. Jag kan förstå att de inte hinner fler om det är 45 minuter kvar. Men för en stund sedan försökte jag igen, kanske 13.45, och fick samma svar.

Jag var in till Lydia och spydde galla över dumma vårdcentralen och fick sympatier, och så gick jag tillbaka och försökte ringa sjukvårdsrådgivningen istället. Uppsala läns landsting är anslutet till 1177, som är ett gemensamt nummer för ganska många landsting. Dock inte Stockholm. Och tror ni inte att tjänsten kände av att jag sitter i Stockholm och ringer? Jag försökte både med min fasta jobbtelefon och med min privata mobil. Det gick inte. En svarare sa att Stockholm inte är anslutet, och att jag ska ringa ett annat nummer.

Så jag kan alltså inte sitta på jobbet i Stockholm och boka tid till sjukvården i Uppsala. Om jag minns rätt läste jag förra året om en utredning som visade att Uppsala läns landsting var sämst i landet på kontakter med vårdsökande, att det var extremt svårt att komma fram för rådgivning och tidsbeställning. Som om jag inte visste. Aaaaarrrg.

För övrigt är jag sjukt trött och drunknar i jobb. Det tar aldrig slut.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^