Skriver och skriver och skriver

29 februari 2008 9:46 | Allmänt | Kommentering avstängd

När vi klädde på oss i morse pratade vi om vad jag egentligen gör på jobbet. För om man tittar på Bolibompa eller läser barnböcker handlar det alltid om traditionella yrken.

Jag: Jag kör ju inte stora maskiner eller så. Jag sitter på möten och pratar och pratar och pratar. Och så sitter jag vid datorn och skriver och skriver och skriver.

Klara: Och hemma skriver och skriver och skriver du också, mamma.

Viggo: Och leker och leker och leker med oss.

Skönt att Viggo sa så. För ganska ofta säger han ”Varför måste du jobba så mycket?”.

Jag skrattade jättemycket åt Belindas mediemamma-film.

Jag brukar inte svara i jobbmobilen om den ringer när jag hämtar på dagis till exempel, men visst är det så att ibland säger man ”Jag ska bara…” till barnen hemma. Jag ska bara kontera den här fakturan. Jag ska bara svara på det här mejlet. Sen ska vi bygga lego.

Nu drar jag till Stockholm och pratar och pratar och pratar. Och bestämmer litet. Powermamman. Jag har Våra Gårdars förbundsstyrelse på Klara Södra idag.

Duns

29 februari 2008 9:28 | Allmänt | Kommentering avstängd

lät det när jag slängde ner Klaras overall på golvet när vi skulle till dagis. Det finns så mycket bra-att-ha-grejer som man kan stoppa i fickorna. Som en stensamling, till exempel.

Mobilval

29 februari 2008 0:16 | Allmänt | 7 kommentarer

Jag ska köpa ny mobil, och försöker bestämma mig för vilken. Svårt. Jag vill ha en riktigt bra kamera i den, så att jag kan ha den till vardags och ta bilder och lägga ut direkt på bloggen.

Hittills har jag bara haft Nokiatelefoner, men jag försöker att inte vara låst vid det, utan välja med öppet sinne. Jag har kollat runt på tester på nätet och jämfört tekniska specifikationer, och jag var inne på Teliabutiken i Uppsala häromdagen. Sa att jag hade Nokia men hade kollat på Sony Ericsson också, men expediten gick igång på att jag hade Nokia sedan tidigare, för hon hade själv en Nokiamobil av den modell som jag funderade på. Då blir jag litet skeptisk. Jag vill ju ha motstånd. Någon som får mig att tänka utanför det invanda. Dessutom kunde hon inte svara så bra på alla mina frågor om kameran.

De här modellerna funderar jag på, alla med 5 megapixlar.

Nokia N95

Nokia N95 8GB

Sony Ericsson K850i

Nokia N95 8GB är ju bättre än N95, men konstigt nog har den inget linsskydd som N95. Och så är ju N95 den snyggaste, snyggare än K850i också. Inte helt oväsentligt. De tester jag har kollat på verkar mer positiva till båda Nokiamodellerna än till K850i.

Här är några tester:

N95

N95 8GB

K850i

och en till K850i

Men kom igen och hjälp mig. Vad tycker ni? Någon som har erfarenhet av någon av modellerna? Vilka funktioner är nödvändiga?

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^