Mobilval

29 februari 2008 0:16 | Allmänt | 7 kommentarer

Jag ska köpa ny mobil, och försöker bestämma mig för vilken. Svårt. Jag vill ha en riktigt bra kamera i den, så att jag kan ha den till vardags och ta bilder och lägga ut direkt på bloggen.

Hittills har jag bara haft Nokiatelefoner, men jag försöker att inte vara låst vid det, utan välja med öppet sinne. Jag har kollat runt på tester på nätet och jämfört tekniska specifikationer, och jag var inne på Teliabutiken i Uppsala häromdagen. Sa att jag hade Nokia men hade kollat på Sony Ericsson också, men expediten gick igång på att jag hade Nokia sedan tidigare, för hon hade själv en Nokiamobil av den modell som jag funderade på. Då blir jag litet skeptisk. Jag vill ju ha motstånd. Någon som får mig att tänka utanför det invanda. Dessutom kunde hon inte svara så bra på alla mina frågor om kameran.

De här modellerna funderar jag på, alla med 5 megapixlar.

Nokia N95

Nokia N95 8GB

Sony Ericsson K850i

Nokia N95 8GB är ju bättre än N95, men konstigt nog har den inget linsskydd som N95. Och så är ju N95 den snyggaste, snyggare än K850i också. Inte helt oväsentligt. De tester jag har kollat på verkar mer positiva till båda Nokiamodellerna än till K850i.

Här är några tester:

N95

N95 8GB

K850i

och en till K850i

Men kom igen och hjälp mig. Vad tycker ni? Någon som har erfarenhet av någon av modellerna? Vilka funktioner är nödvändiga?

7 kommentarer

 1. Jag har k850i, och kameran är bra!! Knapparna är däremot dåligt, får skavsår på tummen när jag smsar.

  Comment by Helene — 2008-02-29 8:33 #

 2. Ja, knapparna tyckte jag inte kändes bra när jag provade i butiken. Men det kan ju vara en vanesak. Men vilka funktioner till kameran och bildhaneringen tycker du är bra och använder? För du använder ju den för mobilbloggning, precis som jag vill göra. Är det bra blixt, till exempel? Hur mycket kan man fixa till bilderna i mobilen?

  Comment by Kerstin — 2008-02-29 9:26 #

 3. Min jobbmobil (k530i) är förinställd att skicka bilder till blogspot.com. Är det lätt att ändra det i k850i? Det är det nämligen inte i k530i, jag hittar inte var jag kan peka om ”till blogg” så att bilderna hamnar där jag vill ha dem.

  Comment by Bo — 2008-02-29 10:13 #

 4. Jag bloggar på blogg.se så jag skickar mina bilder som mms dit, och då kostar det extra. Inte bra.

  I min telefon verkar blogger.com vara förinställt.

  Man kan enkelt rotera bilderna, fixa röda ögon och kategorisera dem. Sedan finns ett program som heter PhotoDj som jag inte har testat. Bilderna är enkla att föra över till datorn med usb också.

  Igår hittade jag ett navigatorprogram, som gps i mobilen. Det gillar jag också.

  Har haft den i 1,5 månad och inte vant mig vid kanpparna än.

  Comment by Helene — 2008-02-29 11:36 #

 5. Kerstin, har du jämfört bildkvalité mellan de olika modellerna? Megapixel och andra tekniska specifikationer säger inte mycket om hur bra bilderna faktiskt blir.

  Comment by Hull — 2008-02-29 14:26 #

 6. Vad jag har kunnat läsa mig till verkar N95 8KB ha bästa optiken och ge bäst bildkvalitet av de tre modellerna. Men blixten verkar vara bättre i k850i, och det är ju inte oväsentligt.

  Men säljaren som jag pratade med häromdagen kunde inte svara på alla mina frågor om jämförelser. Jag ska gå dit idag igen och inte ge mig förrän jag är nöjd med svaren.

  Comment by Kerstin — 2008-03-01 9:19 #

 7. Leta fram testbilder. Det är det enda raka…

  Comment by Hull — 2008-03-01 17:39 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^