Ideella drivkrafter

22 februari 2008 2:01 | Allmänt | Inga kommentarer

Erik skrev igår om varför man gör ideella saker, om att bara göra saker man vill göra. Ibland hör jag folk säga att man bara ska göra sånt som känns kul.

Det där sista om kul vet jag inte om jag håller med om. Jag har lagt ner massor av ideellt arbete i mina dagar som har varit rätt trist vardagsslit, men som har känts meningsfullt. Där det känns som att jag har gjort skillnad för andra människor och lyckats förändra något. Men jag har också gjort massa sånt som inte har känts meningsfullt, utan bara slöseri med tid, för att jag har varit en snäll och duktig flicka.

Och där går gränsen, tycker jag. Om jag ska ha uppdrag vill jag känna att jag gör vad jag kan för att nå dit jag vill. Det är inte säkert att jag lyckas, men jag måste känna att jag gör vad jag kan för att förändra. Om jag inte har tid att göra det är det meningslöst, och jag har ju inte så mycket tid nu. Därför har jag gjort mig av med det ena efter det andra uppdraget. I maj ska jag avgå från Våra Gårdars förbundsstyrelse också. Jag funderar på om det är åtta eller tio år jag har suttit där, men det räcker verkligen. Man ska inte sitta längre. Men det är också så att jag känner att jag inte hinner och orkar lägga ned den tid och kraft som behövs för att göra ett bra jobb och förändra. Och det finns mycket att göra tycker jag.

Idag var jag ideell en stor del av dagen, och föreläste på en regional Våra Gårdar-kurs i Uppsala. Jag föreläste för massa gubbar och en kvinna. Så ser det ut i Våra Gårdar. Fastighetsfrågor är en angelägenhet för gamla gubbar. Det är så synd, för fastigheterna är en strategisk maktfaktor i rörelsen.

Jag tror att ett par andra ledamöter i förbundsstyrelsen som också får räknas som yngre i sammanhanget kommer att avgå på ombudsmötet i maj de också. Japp, man är definitivt ung i Våra Gårdar om man är 38 år. Synd. Jag hoppas att valberedningen hittar några bra att ersätta oss med. Framför allt att det blir åtminstone någon med koppling till UNF eftersom vi kommer att satsa mycket på utveckling av ungdomsmiljöer.

Efter ombudsmötet i maj har jag bara kvar två ideella uppdrag. Arkenstyrelsen och kommittén för Solgläntan, som är ett sommarhem som min IOGT-NTO-förening äger. Fastighetsstyrelser i båda fallen alltså.

No Comments yet »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^