Lågt i tak

28 september 2005 22:14 | Allmänt, Huset | 1 kommentar

Här i gillestugan är det så lågt i tak att jag kan stå med båda fötterna helt ner i golvet och båda handflatorna helt mot taket.

Barnfria tiden

28 september 2005 22:09 | Allmänt | 5 kommentarer

När det är sent på kvällen och barnen sussar har man tid för annat. Jag och Bo sitter bredvid varandra med ett par meters mellanrum och stirrar på varsin dator. Jag tittar på honom och påpekar det flinande.

- Om jag har nåt att säga dig gör jag det genom en kommentar på din blogg, säger han och flinar tillbaka.

Trädgårdsproblem

28 september 2005 21:13 | Allmänt, Trädgård | 5 kommentarer

Nu börjar det bli akut att få ordning på en hörna av trädgården för att kunna flytta över växterna från kolonilotten och jordslå dem där över vintern. Det dröjer säkert en månad innan vi får dränerat, så då är det för sent att plantera växterna i de rabatter som vi ska ha. Dessutom fick jag ett tips igår på styrelsemötet med Våra Gårdar-distriktet av Sigvard att även om de packar jorden med maskiner så kommer den att sjunka mera under vintern. Man ska alltså inte plantera något där eller lägga plattor förrän till våren.

Problemet är följande. Vi ska anlägga köksträdgård i en bred remsa i ena kanten av trädgården där det nu är gräsmatta. Vad jag förstår kommer dräneringsfirman inte behöva köra där med maskiner, så vi skulle kunna göra iordning där och jordslå växterna till våren. Potatis och grönsaker ska ju ändå inte odlas där förrän till våren. Men vilket är bästa sättet att bli av med gräset och anlägga land med vettig jord när vi måste plantera där direkt? Nu är där bara uppländsk lerjord under gräset. Jag vill ha bra, någorlunda lättarbetad jord utan gräs och ogräs. Här är några alternativ som jag funderar över om de funkar. Finns det någon som har förslag och synpunkter?

Bara låta grässvålen vara utan att gräva och täcka med ett lager tidningspapper och så sand och matjord och plantera i det. Kommer gräset att dö då, och vad händer med lerjorden under? Luckras den inte?

Gräva och vända grässvålen och sedan täcka som ovan. Fryser det grävda lagret sönder i vinter då, så att lerjorden blir mer lättbearbetad och lucker?

Inte gräva, men fräsa med jordfräs direkt, och därefter täcka som ovan. är det för tungt att köra jordfräsen direkt?

Först gräva och vända, sedan fräsa med jordfräs och så täcka som ovan.

Nå, vad tror ni? Vi har ju som ni vet inte obegränsat med tid, så helst ska det gå så fort och enkelt som möjligt, men med toppenresultat!

Ringt hantverkare

28 september 2005 17:41 | Allmänt, Huset | Inga kommentarer

Vad duktig jag är! Jag hatar ju att ringa den typen av samtal, men igår ringde jag en dräneringsfirma som ska komma och kolla senare i veckan, och idag ringde jag en byggfirma som ska lämna offert på att bygga om köket och en del annat. Vi måste bestämma exakt hur vi vill ha det, så att de kan räkna på det. Vi ska kolla om de kan samordna alla renoveringsarbeten inomhus, dvs allt i köket, men även golvläggning i kök och hall, alla elarbeten i hela huset och badrumsrenoveringen. Det vore ju praktiskt om det kunde bli gjort samtidigt.

BVC igår

28 september 2005 17:36 | Allmänt | 1 kommentar

Igår var jag med Viggo och Klara på 3-årskontroll respektive 6-månaderskontroll på BVC på Svartbäckens vårdcentral, dit vi hör nu. Med Klara var det bra. Det var en trevlig och bra medelålders kvinnlig läkare. Men när hon skulle göra testet där Klara skulle sitta och bli knuffad, för att kolla reflexer och reaktionsförmåga antar jag, blev hon förståss ledsen och skrek. Sedan fick hon vaccinationsspruta i benet, och då skrek hon ännu mer. Klara är nu 68,5 cm lång, och väger 8,3 kg. Distriktssköterskan tyckte att Klara skelade, men det har då jag aldrig sett, och det tyckte inte läkaren heller.

Efter Klaras kontroll var det Viggos tur, och det visade sig att den distriktssköterska vi fick träffa var samma som vikarierade på Kungsgärdet när Klara föddes. Hon är totalvirrig, osäker och konstig. Hon säger så spåniga och ovetenskapliga saker, och det får man faktiskt inte göra som distriktssköterska. På treårskontrollen kollar de framförallt talet. De visar bilder och pratar om dem med barnet. Och så frågade hon om Viggo talade treordsmeningar. Vaddå? Han kan väl prata 100-ordsmeningar? Det är ju ingen hejd på hans resonerande om precis allting i tillvaron. R kan han säga, men S blir läspande i vissa kombinationer eller svalt eller låter som P i vissa fall. Han säger till exempel putta om pussa, men kan säga puss med läspande s. Om han ska säga sparka låter det som parka. Viggo vägde 14 kilo och var 96 cm lång. Men hon sa att det gick litet fort när hon mätte, och när jag mätte i väntrummet tyckte jag att han var 97 cm.

En annan knäpp grej som hände var att helt plötsligt under kontrollen blev jag ombedd att gå och köra ner vagnen, för de låser hissarna kvart i fem. Hur kan de göra det innan de stänger för besökare? Helkonstigt. Vi har fortfarande inte fått träffa den distriktsköterska som vi egentligen ska höra till, men jag hoppas att hon är bra.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^