Bajs-Klara

20 september 2005 17:22 | Allmänt | 4 kommentarer

oj oj. Jag har Klara-sprattlot i famnen när jag bloggar, och nyss bajsade hon så det kom på nålfiltsmattan. Här i källaren är ju nålfiltsmattan kvar. För er som inte har erfarenhet av bebisar, som kanske undrar om hon satt utan blöja eller så, kan jag berätta att det då och då händer bajsolyckor när bajset på ett mirakulöst sätt tar sig ut ur blöjan trots all högteknologisk design. Hur bajset någonsin kunde stanna i blöjan när jag var baby, och det var plastsnibb med lös blöja i, kan man ju undra. Kan någon som var vuxen på den tiden berätta hur de funkade? De där plastsnibbarna, var de engångs, eller återanvände man dem?

47% mer skåputrymme

20 september 2005 17:14 | Allmänt, Huset | Inga kommentarer

Bo räknade just ut att vi får 47 % mer såputrymme med helt nya skåp i köket. De gamla överskåpen är bara 28 djupa, medan de nya är 33 cm. Dessutom kan man ha högre skåp, och då får man in ett hyllplan extra. Då är det ju verkligen värt pengarna att byta ut allt, och så kan vi planera hur vi vill.

Köket

20 september 2005 16:15 | Allmänt, Huset | 1 kommentar

Hå hå ja ja. Bo jobbade hemma idag för att vi skulle kunna åka till Beijers och träffa den kökssnubben som inte jobbade på lördagar. Vi var där i en timme, och kom fram till att det kanske inte ens är ett Marbodalkök som vi har fast förra ägaren påstod det, för måtten stämde inte med deras kök som de var i början av 80-talet. Framför allt fick vi klar för oss att det inte skulle funka så bra att byta ut delar av köket. Det nya och det gamla funkade inte så bra ihop. En massa mått som inte stämmer och allt skulle bara bli råddigt. Så då var det ju inte ens säkert att vi vill ha just ett Marbodalkök, om vi ska riva ut allting och sätta in nytt. Vi fick namnet på några snickarfirmor. Vi ska kolla om vi har råd att sätta in helt nytt kök, och i så fall låta hantverkare göra allt jobb så det blir bra. Och framför allt hinner vi inte själva. Vi skulle få leva utan kök i evigheter annars. Riva ut kanske vi kan göra själva. Om vi gör allt så grundligt och har hantverkarhjälp så ryker furupanelen i taket. Skönt. Annars hade vi eventuellt tänkt måla den, men helst vill vi ju ha slätt tak. Då kan de få laga golvet i sovrummet också.

Viggos dagis

20 september 2005 16:01 | Allmänt | 1 kommentar
Jag kom på att jag nog inte har bloggat om hur det gick med Viggos nya dagis. Han fick ju faktiskt plats på Tuna Backars förskola, på avdelningen Midgård. Han är redan inskolad och har gått där några veckor. Det verkar bra, och förutom att han brukar grina litet precis när vi går är han glad och nöjd hela tiden där. Han går tisdag, onsdag och torsdag 8.30-13.30.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^