Vi har gift oss!

3 september 2005 10:40 | Allmänt | 9 kommentarer

Ha ha, nu blev ni väl överraskade? Igår gifte vi oss på tingsrätten, och ingen släkt eller familj visste något. Nå ja, faktum är att min kompis Elisabeth visste, för jag kunde inte låta bli att berätta när jag träffade henne på parkeringen vid IKEA för några veckor sedan, och vi pratade om att de skulle fira tioårig bröllopsdag och jag och Bo tio år som par. Det var faktiskt egentligen på vår tioårsdag som vi hade tänkt gifta oss, men på tingsrätten förrättar de bara vigslar på måndagar och fredagar, och på kommunen på lördagar, och den 17:e augusti var en onsdag.

Finfint väder hade vi, och det var ganska fint på tingsrätten. Viggo tyckte att det var roligast att springa i trapporna och att krypa under bordet under vigselakten. Hon som vigde oss var trevlig och bra, men hon kallade mig för Kristin båda gångerna när hon skulle säga mitt namn. Det står i alla fall rätt på vigselbeviset. Inga ringar har vi, om ni undrar, och ingen av oss har bytt namn. Det här var mest en juridisk, praktisk grej för oss, men när vi ändå skulle gifta oss såg vi till att det blev trevligt och fint.

Efter vigselakten gick vi till en leksaksaffär med Viggo, och sedan köpte vi tårta och brudpar och åkte hem till oss. Vi riggade upp kamerastativet i trädgården och tog bilder med självutlösaren, men de blev inte så bra. Viggo sprang fram och tillbaka och pillade på stativet hela tiden, och det är inte lätt att se vettig ut när man springer fram och tillbaka till kameran hela tiden. Så vi har bestämt att vi ska gå till en ateljé och ta bilder med och utan barn så snart som möjligt. Men då måste vi ha någon med som tar hand om barnen. Någon som kan rekomendera en bra fotograf i Uppsala?

Till middag hämtade vi sushi, och så åt vi tårtan till efterrätt.
Bröllopstårta

Viggo hade bara sovit tio minuter i bilen på väg hem, men det gick inget bra att få honom att somna, varken för Bo eller mig. Han bara busade hela tiden, så då tittade vi på en film på DVD tills han somnade i soffan, för vi hade verkligen ingen lust att ha en bråkkväll just då. Viggo somnade väl halvnio, men Klara vaknade igen och var vaken till elvatiden. Vid två vaknade Viggo igen och fick välling. Jag somnade till där, men vaknade snart av att Klara hade vaknat. Ammade henne i sängen, men hon somnade inte om som hon brukar. Så vaknade Viggo igen och kom in till oss. Vid femtiden sov vi äntligen allihop igen i vår stora säng. är det en normal bröllopsnatt?

Någon gång under kvällen minns jag att jag sa till Bo att om tio år åker vi iväg till Venedig, London eller något annat trevligt ställe utan barnen, men han tyckte att vi kunde göra det om fem år. För om några år är vi faktiskt inte livegna längre.

Senare i höst när vi är klara med renoveringen ska vi ha en stor fest för alla vänner, och med familjen firar vi på Viggos födelsedag 25 september.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^