En miljon flyttkartonger

9 september 2005 21:08 | Allmänt, Huset | Inga kommentarer

Ja, riktigt så många blev det inte, men närmare 150. Har just flyttat ett gäng flyttkartonger för att ställa en bokhylla på plats. Eller snarare två hyllor på varann. Och så har jag packat upp sju kartonger. Ni som kände mig på den tiden då jag bodde i studentrum och lic-rum på Arken minns säkert hur fullproppat mitt rum var av bokhyllor, och hur jag hade ställt två låga bokhyllor ovanpå varann. Nu blev det så igen. Men det är provisoriskt. Vi upptäckte när vi flyttade in att det är ju helt oroligt lågt i tak i källaren. Billybokhyllorna går inte in i gillestugan, och Ivarhyllorna av högsta modellen var ju på tok för höga, så dem har vi sågat av. Så nu är det en blandning av vad vi får plats med i gästrummet, så att vi får undan alla flyttkartonger med böcker. Sedan ska vi göra någon enhetlig hyllösning, som utnyttjar utrymmet maximalt. Vi tror faktiskt att vi kan få in Billyhyllor där, för det är något lägre golv där än i gillestugan. Det är faktiskt bara 35 kartonger kvar att packa upp, eller nåt sånt. Jag tycker att vi har varit otroligt duktiga på att packa upp.

Jag har ju inte berättat om själva flytten. Packade och packade gjorde vi, med hjälp av mina föräldrar. De hjälpte även till med att ta hand om Viggo, så han bodde hos dem på Idrottsgatan de två sista nätterna innan stora flyttdagen. Hela tiden tog kartongerna slut, så vi fick fler och fler från flyttfirman. De hade sagt åt oss att att vi bara fick packa böcker i botten på varje kartong, och så fylla på med kläder och annat. Detta för att de skulle bära två kartonger åt gången på ryggen med remmar. Flytten tog nio timmar för fyra personer. Helt otroligt. Men så kostade det 17 000 också. Sjukt mycket pengar som vi skulle ha kunnat ha till renovering, men vi hade aldrig klarat det utan flyttfirma. En klar nackdel med när man packar så där, med olika kategorier saker, är att det tar mycket längre att packa upp.

Sedan var det naturligtvis kvar en hel del som vi inte hann packa. Så Bo var i lägenheten flera dagar efteråt och tömde. Och när jag kom dit för att kontrollera att inget var kvarglömt hittade jag hela grytskåpet fullt med kastruller.

Nu kommer jag på att vi har ju hela Shurgaard-förrådet med 57 kartonger, eller vad det är. Men de kartongerna är inte lika stora, och bara fyllda till 2/3-delar med böcker och tidskrifter.

Alla andra sover

9 september 2005 18:48 | Allmänt, Huset | Inga kommentarer

Klockan är halvnio, och alla andra i huset sover. Klara somnade för en stund sedan. Bo har läst saga för Viggo, och båda har somnat i stora sängen. Ska gå upp och väcka Bo snart, så han han sätta upp nya golvlister i Viggos rum. Jag har nämligen målat Viggos rum äntligen. Hann inte före flytten. Så Viggo har fått sova i sitt rum på en madrass, eftersom vi inte ville möblera och packa upp där innan vi målat och fixat. Det rummet var ofräschast, med mörkbruna jätteslitna tapeter. Inte väv där dock, utan papperstapet. Golvet hade Bo hunnit lägga innan flytten. Vi har lovat Viggo att rummet ska bli klart imorgon, så vi får jobba litet med det ikväll. Trots att Viggo hade feber åkte vi därför iväg och köpte golvlisterna och ett skrivbord åt honom idag.

Väggarna i Viggos rum och vårt sovrum fick samma färg. NCS 1000, som ska vara en rent grå färg. Men den ser ljusblå ut i vissa ljus, och det var verkligen inte meningen. Jag är inte en ljusblå och pastellig person. Men det blir rätt bra ändå när det är möblerat, och fint mot ekgolvet.

Golvsocklar är svårt. överallt i huset var det ihåliga plastsocklar, sådana som man kan gömma sladdar i. Det är i och för sig smart och funktionellt, men de var så fula. Annars är ju det mesta original i huset. Det är bara golvsocklarna, och så ungefär allt i köket som är utbytt. Dörr- och fönsterfoder är bevarat överallt utom i köket. Dörrarna och tryckena är original. Det är jättefint. I vilket fall måste vi alltså byta golvsocklar överallt. Vi funderade på om det skulle vara snyggt i ek för att matcha golven, men kom fram till att det skulle se konstigt ut mot de vitmålade dörrfodren. Så det blev vitmålade. Det ser inte helt bra ut med de sprutlackerade, men om man penselmålar med ett lager färg blir det nog bra.

Ska försöka komma igång att blogga igen

9 september 2005 11:00 | Allmänt, Huset | 1 kommentar

Nu har vi äntligen ADSL i huset sedan ett par dagar, och datorerna är uppackade. Skönt! Det känns som att det finns hur mycket som helst att komma ikapp att berätta om. Jag får ta litet i taget. Klara och jag har varit jätteförkylda sedan helgen, men vi är bättre nu. Men Bo och Viggo är sjuka nu istället. Viggo vaknade med hög feber i natt, så det blev inget dagis idag. Nåväl, han är vid gott mod i alla fall, och åt sju plättar till lunch. Och vi som skulle passa på att åka och handla och titta på grejer till huset idag. På måndag börjar Bo jobba igen efter fyra veckors semester.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^