palsternacks- och potatispuré

23 september 2005 13:17 | Allmänt | Inga kommentarer

tyckte inte Klara var lika gott som gröt. Vi testade just, och hon var skeptisk.

Han heter Fredriksson

23 september 2005 11:36 | Allmänt, Huset | 1 kommentar

Grannen mittemot oss är 96 år, och varje dag går han ut och skyfflar upp äpplen som fallit ned på gatan och trottoaren med en spade, och slänger det i komposten. När vi hade flyttat in gick jag ut och hälsade på honom med barnen. Jag presenterade mig med för- och efternamn, men han presenterade sig med Fredriksson. Fredriksson fanns det en som hette i Muminpappans memoarer. Kul. Den här Fredriksson är väldigt pratsam, och står gärna och hänger på sin spade litet i hopp om att någon ska komma och prata med honom. Till exempel om ”tidningen”. Då syftar han på UNT, och han tycker att det står mycket strunt där. Vi har ju inte UNT, utan DN, men han får gärna berätta om sitt strunt.

För övrigt har han en enorm Ornäsbjörk på sin tomt, som är otroligt vacker. Jag är så glad åt den när jag tittar ut genom köksfönstret, men jag skulle aldrig vilja ha en björk på min egen tomt. Den tar alldeles för mycket näring och ljus.

Klara äter sin gröt duktigt

23 september 2005 11:17 | Allmänt | Inga kommentarer

Innan vi började med flyttbestyren prövade vi att ge Klara smakportioner av gröt några gånger. Då var hon drygt fyra månader. Hon tyckte inte att det var äckligt, men det mesta kom ut igen. Sedan struntade vi i det när det var så mycket med flytten, för nu är ju egentligen rekommendationerna att helamma till sex månader. För några dagar sedan började vi med gröt igen, och det går jättebra. Hon äter massor!

Det är förresten intressant det här hur de ändrar rekommendationerna fram och tillbaka. I onsdags var Elisabeth här och åt lunch med mig, och då pratade vi om det. Hennes pojkar är ju några år äldre än Viggo. Då hade det varit sex månader som gällde, men de ändrade det precis till fyra månader. Argumentet då var att det verkligen skulle bli smakportioner och långsam tillvänjning. Detta skulle minska risken för glutentolerans. När Viggo föddes var det fyra månader som gällde, men förra året ändrade de rekommendationerna till sex månader igen, eftersom WHO gör det, och det ska vara likadant i hela världen. Jag fattar att WHO gör så, för att inte mammor i utvecklingsländer ska tro att det är bättre med ersättning än bröstmjölk, men i Sverige är det ju ingen fara om man börjar ge några skedar gröt eller potatispuré vid fyra månader. I början kommer ju inte de flesta bebisarna att fatta så bra hur man äter i alla fall, så 95% av all näring lär komma från bröstmjölk. Så var det i alla fall med Viggo.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^