Han heter Fredriksson

23 september 2005 11:36 | Allmänt, Huset | 1 kommentar

Grannen mittemot oss är 96 år, och varje dag går han ut och skyfflar upp äpplen som fallit ned på gatan och trottoaren med en spade, och slänger det i komposten. När vi hade flyttat in gick jag ut och hälsade på honom med barnen. Jag presenterade mig med för- och efternamn, men han presenterade sig med Fredriksson. Fredriksson fanns det en som hette i Muminpappans memoarer. Kul. Den här Fredriksson är väldigt pratsam, och står gärna och hänger på sin spade litet i hopp om att någon ska komma och prata med honom. Till exempel om ”tidningen”. Då syftar han på UNT, och han tycker att det står mycket strunt där. Vi har ju inte UNT, utan DN, men han får gärna berätta om sitt strunt.

För övrigt har han en enorm Ornäsbjörk på sin tomt, som är otroligt vacker. Jag är så glad åt den när jag tittar ut genom köksfönstret, men jag skulle aldrig vilja ha en björk på min egen tomt. Den tar alldeles för mycket näring och ljus.

1 kommentar »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

  1. […] Mitt emot oss, tvärs över gatan, har det bott en väldigt gammal man, Fredriksson. När vi var nyinflyttade kom han ofta ut och pratade med oss och plockade upp äpplen från gatan, trots att han nog närmade sig 100 år. Sedan har han fått mer och mer hjäp av hemtjänsten, men precis före jul upphörde det. Vi vet faktiskt inte om han lever och har flyttat in på sjukhus. De senaste veckorna har hans barn i alla fall varit där och fyllt ett par kontainrar med skräp, och tagit hand om en del själva. Igår såg Bo att det var en mäklare där och fotograferade, så nu ska vi hålla utkik på Hemnet. Vi hoppas förstås att det flyttar in en barnfamilj med barn som är jämnåriga med Viggo och Klara. Och så skulle det vara trevligt om de tog bort den fula smutsgula plåtpanelen som man nog tilläggsisolerade med på 70-talet. Men den vackra björken får gärna stå kvar. Den är så vacker både http://kerstin.kokk.se/?p=775 och med rimfrost. […]

    Pingback by Kerstin Kokk » Tvärs över gatan — 2007-03-04 9:54 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^