Prydnadsapel eller riktiga äppelträd

26 maj 2006 0:07 | Allmänt, Bilder, Trädgård | 3 kommentarer

De två äppelträden på vår tomt är ju inga riktiga äppelträd, utan prydnadsaplar. Vi kommer att ta bort dem i samband med dräneringen, och plantera riktiga äppelträd istället. Först och främst för att vi vill ha frukt, men också för att riktiga äppelträd är mycket vackrare. Bladverket ser mycket friskare ut och även blommorna är vackrare. På prydnadsaplar är bladverket lätt skiftande åt rött och blommorna mörkare.

Det här är prydnadsapeln i vår trädgård.

Paradisapple

Det här är ett riktigt äppelträd tvärs över gatan. Bakom ser man den vackra Ornäsbjörken. Jag blir så glad varje gång jag tittar ut genom köksfönstret. Jämför hur den såg ut i vintras.

Appelblom

3 kommentarer

 1. Vad superduktig du har varit!
  Jag slet själv som ett djur i helgen för att hinna så och sätta innan vi ger oss iväg på vår resa. Jag kommer p g a detta och ett antal uppdrag inte till Öregrund förrän 16 juni, tidigast. Men ärtor och bönor får vänta till dess. Det är inte tillräckligt varmt i jorden än.Jag hoppas att resultatet av dina ansträngningar blir riktigt bra! Jag är nyfiken!

  Comment by Birgitta Dahl — 2006-05-26 18:17 #

 2. Hejsan från Finland! Vilka fina prydnadsaplar du har i din trädgård! Vi har precis grävt upp vårt körsbärsträd som har blommat fint och gett bär under ett antal år, har också några äppelträd i trädgården, samt ett päronträd. Vi kommer att plantera prydnadsaplar isället för körsbärsträdet,jag älskar blommorna på prydnadsaplarna, mycket finare än äppelblommorna.Många hälsningar från Nykarleby!Ha en skön sommar!

  Comment by Siv Björk — 2006-06-13 23:05 #

 3. […] Mitt emot oss, tvärs över gatan, har det bott en väldigt gammal man, Fredriksson. När vi var nyinflyttade kom han ofta ut och pratade med oss och plockade upp äpplen från gatan, trots att han nog närmade sig 100 år. Sedan har han fått mer och mer hjäp av hemtjänsten, men precis före jul upphörde det. Vi vet faktiskt inte om han lever och har flyttat in på sjukhus. De senaste veckorna har hans barn i alla fall varit där och fyllt ett par kontainrar med skräp, och tagit hand om en del själva. Igår såg Bo att det var en mäklare där och fotograferade, så nu ska vi hålla utkik på Hemnet. Vi hoppas förstås att det flyttar in en barnfamilj med barn som är jämnåriga med Viggo och Klara. Och så skulle det vara trevligt om de tog bort den fula smutsgula plåtpanelen som man nog tilläggsisolerade med på 70-talet. Men den vackra björken får gärna stå kvar. Den är så vacker både i grön skrud och med rimfrost. […]

  Pingback by Kerstin Kokk » Tvärs över gatan — 2007-03-04 9:55 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^