Rimfrost i Narnia och på Kadettgatan

7 januari 2006 19:28 | Allmänt, Bilder | 5 kommentarer

Igår tog svärföräldrarna hand om kidsen medan jag och Bo var på bio för första gången sedan Klara föddes. Vi såg en matinéföreställning av Häxan och lejonet. Åh, vad kul att gå på bio igen. Det är bra för mig att gå på bio, för när vi tittar på film hemma springer jag bara iväg och hänger tvätt eller sätter på diskmaskinen eller skriver listor på saker som måste göras eller somnar… Nu somnade jag inte. Tilda Swinton i rollen som Vita häxan har en alldeles genial klädedräkt, som skiftar alltefter hennes sinnesstämning. De har verkligen lyckats få henne att verka som gjord av snö, is och kyla. Men hon var ju fantastisk i sina förvandlingar i Orlando också.

Här på Kadettgatan är det nästan lika gnistrande rimfrost som i Narnia.

Rimfrost i björken

5 kommentarer

 1. Jag vill gärna se den här filmversionen, om jag får tillfälle. Annars tycker jag att den som gjordes för TV också var sevärd.

  Narnia-böckerna hör till de många barn- och ungdomsböcker jag på nytt har köpt åt mig själv och läst om, när barnen har flyttat hemifrån och tagit sina böcker med sig.

  De hör till de böcker jag anser att varje barn bör läsa och äga. Det räcker inte med att Viggo eventuellt ärver dem. Också Klara bör, när det blir dags, ha en egen uppsättning.

  Och apropå vinterbilder: såg ni TV-filmatiseringen, i två avsnitt, av den gamla svenska deckaren från 1939, ”27 sekundmeter snö”?

  Comment by Enn Kokk — 2006-01-08 18:59 #

 2. Boken med samma namn, den som filmen bygger på, skrevs av Kjerstin Göransson-Ljungman. Det är en klassisk pusseldeckare, vars Agatha Christie-influenser blir ännu tydligare i filmversionen. Den senare är kanske lite långsam i tempot men långt ifrån dålig.

  ”27 sekundmeter snö” återutgavs här om året i en deckarklassikerserie om tio volymer; vi skaffade samtliga – de finna i deckarhyllorna i öregrund.

  Annars begriper jag inte, varför de stora förlagen i så liten utsträckning återutger deckarklassiker (och klassiker över huvud taget). H-K Rönblom vore till exempel värd att lanseras för nya generationer.

  Comment by Enn Kokk — 2006-01-09 11:42 #

 3. Så bra att ni kom iväg på bio.Pappa och jag tar självklart gärna hand om barnen, så att ni kan komma iväg. Klara har ju fram till nu nästan varit för liten för att klara av att skiljas från er. Hör av er när lusten faller på!

  Comment by Birgitta Dahl — 2006-01-09 17:28 #

 4. […] Det här är ett riktigt äppelträd tvärs över gatan. Bakom ser man den vackra Ornäsbjörken. Jag blir så glad varje gång jag tittar ut genom köksfönstret. Jämför hur den såg ut i vintras. […]

  Pingback by Kerstin Kokk » Prydnadsapel eller riktiga äppelträd — 2006-05-26 0:08 #

 5. […] Mitt emot oss, tvärs över gatan, har det bott en väldigt gammal man, Fredriksson. När vi var nyinflyttade kom han ofta ut och pratade med oss och plockade upp äpplen från gatan, trots att han nog närmade sig 100 år. Sedan har han fått mer och mer hjäp av hemtjänsten, men precis före jul upphörde det. Vi vet faktiskt inte om han lever och har flyttat in på sjukhus. De senaste veckorna har hans barn i alla fall varit där och fyllt ett par containrar med skräp, och tagit hand om en del själva. Igår såg Bo att det var en mäklare där och fotograferade, så nu ska vi hålla utkik på Hemnet. Vi hoppas förstås att det flyttar in en barnfamilj med barn som är jämnåriga med Viggo och Klara. Och så skulle det vara trevligt om de tog bort den fula smutsgula plåtpanelen som man nog tilläggsisolerade med på 70-talet. Men den vackra björken får gärna stå kvar. Den är så vacker både i grön skrud och med rimfrost. […]

  Pingback by Kerstin Kokk » Tvärs över gatan — 2007-03-04 9:58 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^