Igår

12 september 2005 15:38 | Allmänt | Inga kommentarer

Igår var Jenny och Björn-Erik här och hälsade på. Vi åt blåbärsmuffins på altanen, och Björn-Erik lajjade med Viggo. När Viggo var bebis var han med mig på sammanträden väldigt mycket. Då var jag fortfarande distriktsordförande i IOGT-NTO-distriktet, och vi hängde på d-expen jämt. Eftersom Björn-Erik var och är kassör i distriktet träffade han Viggo väldigt mycket, och när jag avgick som DO fick han allvarlig Viggo-abstinens.

Alldeles innan de kom på besök hade Bo fått igång min gamla IMac, som Viggo har fått överta i sitt nyrenoverade rum. De spelade Bugdom, och det vill Viggo göra hela tiden nu. Den där melodin är rätt enerverande i längden.

Bos bror Per kom och hjälpte Bo dels att ta hem redskapsboden från kolonilotten, och dels att tömma shurgardförrådet. Björn-Erik hjälpte också till att bära. Så nu när vi börjar se slutet på flyttkartongerna från Uppsala stadsbud har vi ett 50-tal kartonger som står i garaget i väntan på att packas upp. Idag har jag för övrigt packat upp nästan alla kartonger med Viggos böcker, leksaker och kläder.

Konstig dröm

12 september 2005 15:25 | Allmänt | 4 kommentarer

För ett tag sedan drömde jag en besynnerlig dröm. Det var Riksdagens högtidliga öppnande, och det var mitt jobb, IOGT-NTO:s kommunikationsavdelning, som höll i arrangemanget. När det var en liten stund kvar sa åsa, min chef, att hon tyckte att jag skulle hålla talet i stället för Göran Persson. Egentligen är ju det regeringsförklaringen, men så var det inte i min dröm. Jag blev jättenervös, för jag var ju inte alls förberedd. Jag vet inte hur det gick sedan. Jag tror inte drömmen kom så långt. Det var mest ångest över att tvingas göra något helt oförberett. Annars tror jag att vi roddade arrangemanget rätt bra.

Fotnot 1
Imorgon är det riksdagens högtidliga öppnande, och likaledes min födelsedag. Det är inte IOGT-NTO:s kommunikationsavdelning som genomför det, och jag kommer inte att närvara. Men jag har gjort det några gånger. På riktigt.

Fotnot 2
Göran Persson går här hemma under namnet Storpotäten. Storpotäten var en figur som förekom i barnprogrammet Vilse i pannkakan på 70-talet. Han var stor och pösig och bestämde, och gick omkring och sa putt, putt, putt. Våra kompisar Erik och Paula bor i ett hus mittemot stora herrgården på Harpsund, och det är vid ett besök hos dem som vi kom på namnet. Bos chef är gift med Storpotäten.

Mamma, Kungen och mormor

12 september 2005 15:10 | Allmänt | Inga kommentarer

Viggo leker med en kortlek på golvet. Jag går förbi och hör honom säga det här är mamma, med hjärter dam i handen. Jag frågar om han menar att damen är mamma, och det gör han. Vem är det här då, frågar jag och håller upp kungen. Kungen, svarar Viggo. Och vem är det här, frågar jag med jokern i handen. Mormor, säger Viggo med eftertryck.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^