Konstig dröm

12 september 2005 15:25 | Allmänt | 4 kommentarer

För ett tag sedan drömde jag en besynnerlig dröm. Det var Riksdagens högtidliga öppnande, och det var mitt jobb, IOGT-NTO:s kommunikationsavdelning, som höll i arrangemanget. När det var en liten stund kvar sa åsa, min chef, att hon tyckte att jag skulle hålla talet i stället för Göran Persson. Egentligen är ju det regeringsförklaringen, men så var det inte i min dröm. Jag blev jättenervös, för jag var ju inte alls förberedd. Jag vet inte hur det gick sedan. Jag tror inte drömmen kom så långt. Det var mest ångest över att tvingas göra något helt oförberett. Annars tror jag att vi roddade arrangemanget rätt bra.

Fotnot 1
Imorgon är det riksdagens högtidliga öppnande, och likaledes min födelsedag. Det är inte IOGT-NTO:s kommunikationsavdelning som genomför det, och jag kommer inte att närvara. Men jag har gjort det några gånger. På riktigt.

Fotnot 2
Göran Persson går här hemma under namnet Storpotäten. Storpotäten var en figur som förekom i barnprogrammet Vilse i pannkakan på 70-talet. Han var stor och pösig och bestämde, och gick omkring och sa putt, putt, putt. Våra kompisar Erik och Paula bor i ett hus mittemot stora herrgården på Harpsund, och det är vid ett besök hos dem som vi kom på namnet. Bos chef är gift med Storpotäten.

4 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

 1. Jag tror talet hade blivit bättre om du hållit det, Kerstin! För han hade inte mycket inlevelse den där Storpotäten när han läste.
  Det högtidliga öppnandet var för övrigt trevligt, träffade bland annat dina föräldrar och diskuterade denna blogg!

  På kvällen var det konsert med Filharmonikerna i Stockholms konserthus. Och kungen somnade till. Jag tyckte att det var bra! (konserten alltså, inte kungen)

  Comment by åsa — 2005-09-15 11:59 #

 2. Ja, men visst är det väl litet kul med riksmötets öppnande. Minglandet och så. Bisarr känsla att gå uppför gången och sedan trappen när musiken spelar. Vad hade du på dig då, åsa?

  Comment by Kerstin — 2005-09-15 12:45 #

 3. Jaha, och nu lär vi ju bli vräkta…

  Comment by Paula — 2005-09-15 22:24 #

 4. Efter att ha lyft frågan om min klädsel på tisdagsmötet bestämde vi gemensamt att det blev turkos kavaj med bruna byxor på dagen och sedan en röd klänning på kvällen.
  Vill påpeka att jag hade finskor med klack på kvällen! (har ju lärt mig av mina misstag…)

  Comment by åsa — 2005-09-17 10:33 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^