Klara äter sin gröt duktigt

23 september 2005 11:17 | Allmänt | Inga kommentarer

Innan vi började med flyttbestyren prövade vi att ge Klara smakportioner av gröt några gånger. Då var hon drygt fyra månader. Hon tyckte inte att det var äckligt, men det mesta kom ut igen. Sedan struntade vi i det när det var så mycket med flytten, för nu är ju egentligen rekommendationerna att helamma till sex månader. För några dagar sedan började vi med gröt igen, och det går jättebra. Hon äter massor!

Det är förresten intressant det här hur de ändrar rekommendationerna fram och tillbaka. I onsdags var Elisabeth här och åt lunch med mig, och då pratade vi om det. Hennes pojkar är ju några år äldre än Viggo. Då hade det varit sex månader som gällde, men de ändrade det precis till fyra månader. Argumentet då var att det verkligen skulle bli smakportioner och långsam tillvänjning. Detta skulle minska risken för glutentolerans. När Viggo föddes var det fyra månader som gällde, men förra året ändrade de rekommendationerna till sex månader igen, eftersom WHO gör det, och det ska vara likadant i hela världen. Jag fattar att WHO gör så, för att inte mammor i utvecklingsländer ska tro att det är bättre med ersättning än bröstmjölk, men i Sverige är det ju ingen fara om man börjar ge några skedar gröt eller potatispuré vid fyra månader. I början kommer ju inte de flesta bebisarna att fatta så bra hur man äter i alla fall, så 95% av all näring lär komma från bröstmjölk. Så var det i alla fall med Viggo.

No Comments yet »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^