En miljon flyttkartonger

9 september 2005 21:08 | Allmänt, Huset | Inga kommentarer

Ja, riktigt så många blev det inte, men närmare 150. Har just flyttat ett gäng flyttkartonger för att ställa en bokhylla på plats. Eller snarare två hyllor på varann. Och så har jag packat upp sju kartonger. Ni som kände mig på den tiden då jag bodde i studentrum och lic-rum på Arken minns säkert hur fullproppat mitt rum var av bokhyllor, och hur jag hade ställt två låga bokhyllor ovanpå varann. Nu blev det så igen. Men det är provisoriskt. Vi upptäckte när vi flyttade in att det är ju helt oroligt lågt i tak i källaren. Billybokhyllorna går inte in i gillestugan, och Ivarhyllorna av högsta modellen var ju på tok för höga, så dem har vi sågat av. Så nu är det en blandning av vad vi får plats med i gästrummet, så att vi får undan alla flyttkartonger med böcker. Sedan ska vi göra någon enhetlig hyllösning, som utnyttjar utrymmet maximalt. Vi tror faktiskt att vi kan få in Billyhyllor där, för det är något lägre golv där än i gillestugan. Det är faktiskt bara 35 kartonger kvar att packa upp, eller nåt sånt. Jag tycker att vi har varit otroligt duktiga på att packa upp.

Jag har ju inte berättat om själva flytten. Packade och packade gjorde vi, med hjälp av mina föräldrar. De hjälpte även till med att ta hand om Viggo, så han bodde hos dem på Idrottsgatan de två sista nätterna innan stora flyttdagen. Hela tiden tog kartongerna slut, så vi fick fler och fler från flyttfirman. De hade sagt åt oss att att vi bara fick packa böcker i botten på varje kartong, och så fylla på med kläder och annat. Detta för att de skulle bära två kartonger åt gången på ryggen med remmar. Flytten tog nio timmar för fyra personer. Helt otroligt. Men så kostade det 17 000 också. Sjukt mycket pengar som vi skulle ha kunnat ha till renovering, men vi hade aldrig klarat det utan flyttfirma. En klar nackdel med när man packar så där, med olika kategorier saker, är att det tar mycket längre att packa upp.

Sedan var det naturligtvis kvar en hel del som vi inte hann packa. Så Bo var i lägenheten flera dagar efteråt och tömde. Och när jag kom dit för att kontrollera att inget var kvarglömt hittade jag hela grytskåpet fullt med kastruller.

Nu kommer jag på att vi har ju hela Shurgaard-förrådet med 57 kartonger, eller vad det är. Men de kartongerna är inte lika stora, och bara fyllda till 2/3-delar med böcker och tidskrifter.

No Comments yet »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^