Alla andra sover

9 september 2005 18:48 | Allmänt, Huset | Inga kommentarer

Klockan är halvnio, och alla andra i huset sover. Klara somnade för en stund sedan. Bo har läst saga för Viggo, och båda har somnat i stora sängen. Ska gå upp och väcka Bo snart, så han han sätta upp nya golvlister i Viggos rum. Jag har nämligen målat Viggos rum äntligen. Hann inte före flytten. Så Viggo har fått sova i sitt rum på en madrass, eftersom vi inte ville möblera och packa upp där innan vi målat och fixat. Det rummet var ofräschast, med mörkbruna jätteslitna tapeter. Inte väv där dock, utan papperstapet. Golvet hade Bo hunnit lägga innan flytten. Vi har lovat Viggo att rummet ska bli klart imorgon, så vi får jobba litet med det ikväll. Trots att Viggo hade feber åkte vi därför iväg och köpte golvlisterna och ett skrivbord åt honom idag.

Väggarna i Viggos rum och vårt sovrum fick samma färg. NCS 1000, som ska vara en rent grå färg. Men den ser ljusblå ut i vissa ljus, och det var verkligen inte meningen. Jag är inte en ljusblå och pastellig person. Men det blir rätt bra ändå när det är möblerat, och fint mot ekgolvet.

Golvsocklar är svårt. överallt i huset var det ihåliga plastsocklar, sådana som man kan gömma sladdar i. Det är i och för sig smart och funktionellt, men de var så fula. Annars är ju det mesta original i huset. Det är bara golvsocklarna, och så ungefär allt i köket som är utbytt. Dörr- och fönsterfoder är bevarat överallt utom i köket. Dörrarna och tryckena är original. Det är jättefint. I vilket fall måste vi alltså byta golvsocklar överallt. Vi funderade på om det skulle vara snyggt i ek för att matcha golven, men kom fram till att det skulle se konstigt ut mot de vitmålade dörrfodren. Så det blev vitmålade. Det ser inte helt bra ut med de sprutlackerade, men om man penselmålar med ett lager färg blir det nog bra.

No Comments yet »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^