Bajs-Klara

20 september 2005 17:22 | Allmänt | 4 kommentarer

oj oj. Jag har Klara-sprattlot i famnen när jag bloggar, och nyss bajsade hon så det kom på nålfiltsmattan. Här i källaren är ju nålfiltsmattan kvar. För er som inte har erfarenhet av bebisar, som kanske undrar om hon satt utan blöja eller så, kan jag berätta att det då och då händer bajsolyckor när bajset på ett mirakulöst sätt tar sig ut ur blöjan trots all högteknologisk design. Hur bajset någonsin kunde stanna i blöjan när jag var baby, och det var plastsnibb med lös blöja i, kan man ju undra. Kan någon som var vuxen på den tiden berätta hur de funkade? De där plastsnibbarna, var de engångs, eller återanvände man dem?

4 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

 1. En gång bajsade Matti i håret på sin mamma. Fast då hade han ingen blöja på sig; det var mitt under ett blöjbyte, då han just hade blivit rengjord.

  Comment by Enn Kokk — 2005-09-20 20:20 #

 2. Plastsnibbar använde jag så sent som på Erik o Annas tid, dvs för knappt 20 år sedan, främst till nattblöjor. Om man vek dem ordentligt så var de faktiskt tätare än de moderna (som faktiskt fanns redan då). Det var själva blöjan so, var/satt sämre. Snibbarna körde man i maskin på 40 grader.
  Jag tycker att de moderna blöjorna (typ up&go) som jag nu ”provar” på Tönnes o Sigge läcker betydligt mer än jag minns att plastsnibbarna någonsin gjorde.
  Däremot är de nya oerhört mycket lättare att byta. Plastsnibbarna måste nästan bytas på skötbord för att sitta bra.

  Comment by hr TApper — 2005-09-21 14:54 #

 3. Använde faktiskt snibb å blöja till Samuel under hans första månad i livet (1991). Sedan övergav vi det pga av att vi blev urless på att tvätta snibbar samt för att det alltid läckte igenom på natten. Min erfarenhet är alltså motsatt hr Tappers: jag tycker att de blöjor som mina små gossar har idag inte läcker en bråkdel så mycket som snibbarna med istoppsblöja gjorde. Undrar om det finns någon miljösynpunkt som skulle tala för snibbar? Fast man måste ju tvätta ideligen å då går det åt tvättmedel och vatten och energi…jag röstar i alla fall på de moderna blöjorna, alla gånger.

  Comment by Jenny — 2005-09-22 9:28 #

 4. Hej jag heter Jim och e 36 år,minns min tid med blöjor när jag va liten.Hade snibb samt inlägg,klagar ej på den tidens blöjor utan vet att dom e bra.Okey kan tala om att jag idag använder sådana pga handikapp.

  Använder ibland 2 snibbar med inlägg blir då väldigt tätt;så jag säger att dom funkar bra !

  Comment by Jim — 2006-08-03 18:13 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^