Köket

20 september 2005 16:15 | Allmänt, Huset | 1 kommentar

Hå hå ja ja. Bo jobbade hemma idag för att vi skulle kunna åka till Beijers och träffa den kökssnubben som inte jobbade på lördagar. Vi var där i en timme, och kom fram till att det kanske inte ens är ett Marbodalkök som vi har fast förra ägaren påstod det, för måtten stämde inte med deras kök som de var i början av 80-talet. Framför allt fick vi klar för oss att det inte skulle funka så bra att byta ut delar av köket. Det nya och det gamla funkade inte så bra ihop. En massa mått som inte stämmer och allt skulle bara bli råddigt. Så då var det ju inte ens säkert att vi vill ha just ett Marbodalkök, om vi ska riva ut allting och sätta in nytt. Vi fick namnet på några snickarfirmor. Vi ska kolla om vi har råd att sätta in helt nytt kök, och i så fall låta hantverkare göra allt jobb så det blir bra. Och framför allt hinner vi inte själva. Vi skulle få leva utan kök i evigheter annars. Riva ut kanske vi kan göra själva. Om vi gör allt så grundligt och har hantverkarhjälp så ryker furupanelen i taket. Skönt. Annars hade vi eventuellt tänkt måla den, men helst vill vi ju ha slätt tak. Då kan de få laga golvet i sovrummet också.

1 kommentar »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

  1. Det kan mycket väl vara ett marbodalskök, trots att måtten inte stämmer. När vi renoverade köket i öregrund, lärde vi oss, att köksinredningsföretagen inte bara ändrar dörrarna utan också själva skåpen, framför allt då måtten. Det är för att man inte ska kunna nöja sig med att bara byta dörrar.

    ”Sådan är kapitalismen”, som det heter i en visa, som jag hade med i min gamla sångbok ”Upp till kamp!” (Prisma, 1970).

    Comment by Enn Kokk — 2005-09-20 20:40 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^