BVC igår

28 september 2005 17:36 | Allmänt | 1 kommentar

Igår var jag med Viggo och Klara på 3-årskontroll respektive 6-månaderskontroll på BVC på Svartbäckens vårdcentral, dit vi hör nu. Med Klara var det bra. Det var en trevlig och bra medelålders kvinnlig läkare. Men när hon skulle göra testet där Klara skulle sitta och bli knuffad, för att kolla reflexer och reaktionsförmåga antar jag, blev hon förståss ledsen och skrek. Sedan fick hon vaccinationsspruta i benet, och då skrek hon ännu mer. Klara är nu 68,5 cm lång, och väger 8,3 kg. Distriktssköterskan tyckte att Klara skelade, men det har då jag aldrig sett, och det tyckte inte läkaren heller.

Efter Klaras kontroll var det Viggos tur, och det visade sig att den distriktssköterska vi fick träffa var samma som vikarierade på Kungsgärdet när Klara föddes. Hon är totalvirrig, osäker och konstig. Hon säger så spåniga och ovetenskapliga saker, och det får man faktiskt inte göra som distriktssköterska. På treårskontrollen kollar de framförallt talet. De visar bilder och pratar om dem med barnet. Och så frågade hon om Viggo talade treordsmeningar. Vaddå? Han kan väl prata 100-ordsmeningar? Det är ju ingen hejd på hans resonerande om precis allting i tillvaron. R kan han säga, men S blir läspande i vissa kombinationer eller svalt eller låter som P i vissa fall. Han säger till exempel putta om pussa, men kan säga puss med läspande s. Om han ska säga sparka låter det som parka. Viggo vägde 14 kilo och var 96 cm lång. Men hon sa att det gick litet fort när hon mätte, och när jag mätte i väntrummet tyckte jag att han var 97 cm.

En annan knäpp grej som hände var att helt plötsligt under kontrollen blev jag ombedd att gå och köra ner vagnen, för de låser hissarna kvart i fem. Hur kan de göra det innan de stänger för besökare? Helkonstigt. Vi har fortfarande inte fått träffa den distriktsköterska som vi egentligen ska höra till, men jag hoppas att hon är bra.

1 kommentar »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

  1. […] Egentligen var vi där för 4-års- och 1,5-årskontroll. Klara kunde inte få sitt vaccin, för hon måste vara helt frisk då, men vi mätte och vägde och Lena frågade om ordförråd och andra färdigheter. Allt var bra. Hon är 81 cm lång och väger 11,2 kg. Viggo väger 15,5 kg och är 103 cm lång. Syntestet gick jättebra. Språkkontrollen gick också bra. Viggo fick titta på teckningar och prata om dem, så att lena skulle höra på uttalet. Det enda är att han inte uttalar S i vissa ljudkombinationer, men Lena sa att det felet gör 9 av tio 4-åringar. Jag minns en jätteknäpp och hispig distriktssköterska som vi träffade för ett år sedan som hakade upp sig på att Viggo inte kunde säga S. Jag brydde mig inte, för jag visste att Viggo hade en bra språkutveckling, och hon sa så mycket knasigt hela tiden. Skönt att ha en distriktssköterska som man kan känna förtroende för. Det kan du gärna hälsa Lena, Anita! […]

    Pingback by Kerstin Kokk » På vårdcentralen — 2006-10-09 19:59 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^