Imorgon blir det Antik- & kuriosamässan i Kista med bloggträff

1 oktober 2010 20:45 | Allmänt, Formgivning och arkitektur | Inga kommentarer

Så otroligt roligt det ska bli! Både med själva mässan och med träffen med andra som också bloggar om formgivning och loppisfynd. Den enda jag har träffat förut är Benny med Porslinsbloggen; honom har jag faktiskt varit hemma hos och fått se hans porslinsamling. Men jag hoppas även få träffa Eli med Femtiotalsjakten, Susanna med Brown Beans och Anna med En sakletares bekännelser, bland annat. Jag finns på mässan från halvtolvtiden med en kompis och finns på bloggträffen från klockan 15. Om det är någon mer bekant som ska dit så kanske vi ses!

Hemmagjord chokladpudding är tydligen passé

1 oktober 2010 20:24 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 4 kommentarer

Så då är väl jag passé. Jag skulle nämligen koka chokladpudding till efterrätt, och när jag kollade i senaste upplagan av Vår Kokbok fanns det inget recept på chokladpudding. Jag upptäcker ett efter ett av recept som de har plockat bort. Jag tycker senaste upplagan är rätt värdelös. Nu har jag ju flera av de äldre upplagorna, så det var inget problem, men jag blev nyfiken på om det fanns recept på chokladpudding i andra standardkokböcker. I Hemmets kokbok hade jag tippat att det skulle finnas, men icke. Googlade även, och det var rätt skralt med chokladpuddingrecept på nätet. Det blev i alla fall kalasgott. Klara åt med grädde och Viggo utan. Det känns ju också som en rätt typisk femtiotalsdessert. Trevligt.

Jag vet vad som är vansinne

1 oktober 2010 18:23 | Allmänt, Bilder | 6 kommentarer

Inte är det att bygga en ny förskola när det behövs. Det är att vara en sån jävla egoist att man vill stoppa bygget som är vansinne. Såg den här lappen på Konsum på Torbjörns torg idag. Blev så förbannad. Dessutom brukar väl folk tycka att det är bra om det byggs dagis nära deras hus, och att det anses höja värdet på hus och lägenheter med närhet till dagis. Förutom att det är trevligt med dagisbarn. Och hur skulle det kunna bli flera hundra fler bilar som kör där om det ska gå 170 barn på förskolan? Troligen är flera syskon, och de flesta föräldrar i Svartbäcken skjutsar inte med bil till dagis, inte ens på vintern. Nu funderar jag på om jag ska starta en Facebook-grupp FÖR dagisbygget och mot egoismen. Kampen ska föras i det stora och i det lilla, som ni vet.

Vi stannar och plockar ekollon

1 oktober 2010 18:01 | Allmänt, Bilder | Inga kommentarer

Nästan varje gång vi cyklar hem från dagis. Jag är ett under av tålamod. Annat är det när vi tar oss hem på vintern. Det vill jag helst inte tänka på.

Dagens lunch: nyskördade kokta sockerärtor med smält smör

1 oktober 2010 16:05 | Allmänt, Ätbart, Bilder | Inga kommentarer

Om man sitter ensam hemma och jobbar kan man gå ut i trädgården och skörda ärtor till lunch. Bland det godaste som finns. Och de ska naturligtvis ätas kokta och doppade i smält smör. Fina lilla Furuvikäggkoppen valde jag till smöret idag.

Älskar mina hemmajobbarfredagar!

1 oktober 2010 16:00 | Allmänt, Bilder | 2 kommentarer

Det är så skönt att sitta i lugn och ro hemma och jobba en dag i veckan. Idag tände jag faktiskt en brasa i öppna spisen. Det var visserligen fantastiskt fint solsken ute, men kallt på morgonen. Och titta vilken fin rosenbukett jag köpte på Norrmalmstorg igår. Den står här bredvid mig i fina Hertha Bengtson-vasen och gör mig glad.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^