Hemmagjord chokladpudding är tydligen passé

1 oktober 2010 20:24 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 4 kommentarer

Så då är väl jag passé. Jag skulle nämligen koka chokladpudding till efterrätt, och när jag kollade i senaste upplagan av Vår Kokbok fanns det inget recept på chokladpudding. Jag upptäcker ett efter ett av recept som de har plockat bort. Jag tycker senaste upplagan är rätt värdelös. Nu har jag ju flera av de äldre upplagorna, så det var inget problem, men jag blev nyfiken på om det fanns recept på chokladpudding i andra standardkokböcker. I Hemmets kokbok hade jag tippat att det skulle finnas, men icke. Googlade även, och det var rätt skralt med chokladpuddingrecept på nätet. Det blev i alla fall kalasgott. Klara åt med grädde och Viggo utan. Det känns ju också som en rätt typisk femtiotalsdessert. Trevligt.

4 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. Åh, vad jag blev sugen. Det blir hemgjord chokladpudding till efterrätt även här under helgen. Vispgrädden har jag redan vispad (efter Junisträffen).

  Comment by Kristina Strömberg — 2010-10-02 1:45 #

 2. Ja det är faktiskt många rätter som försvunnit ur de nya kokböckerna. Kokt höna, får i kål och torskromsbiffar är väl några andra rätter som inte är så vanliga längre. Nu saknar jag dem inte men det förvånar mig att chokladpudding inte fanns med.

  Comment by Scribo — 2010-10-02 8:35 #

 3. Min pappa brukade steka torskromsbiffar när jag var liten. Och mamma lagade ofta kokt höns med ris och currysås, men höns kan man inte köpa i vanliga mataffärer längre.

  Comment by Kerstin — 2010-10-02 8:58 #

 4. I går kväll lagade jag, efter ett estniskt recept, torsk tillagad som wienerschnitzel: man doppar torskfiléerna först i vetemjöl med salt, vit- och svartpeppar, sen i ägg, sist i ströbröd och steker, gärna i smör. Sen lägger man på citronskivor, kantar dem med ansjovisfiléer och toppar med kapris. Det här serverade jag med nyupptagen potatis ur ett av mammas land.

  Torskfiléerna var köpta på Konsum men kom från ett fiskeriföretag här i Öregrund.

  Comment by Enn Kokk — 2010-10-02 9:29 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^