Dagens kopp: svart Lillemor från Gefle

3 oktober 2010 15:30 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | Inga kommentarer

Vet ni, jag hade bespetsat mig på att köpa någon ny tekopp på mässan, men hittade ingen som kändes som ett fynd, och så hade Benny med sig två tekoppar åt mig! Den ena var en svart Lillemor. En blå har jag redan, som jag fått av min lillebror. Lillemorkopparna hör till mina favoriter från Gefle, och de är ju i trevliga AU-modellen. Både modell och dekor är formgiven av Arthur Percy, och Lillemor var i produktion 1951-1964.

Brunch hos Magnus, Maria, Helmer och Arvid passade bra dagen efter antikmässan

3 oktober 2010 15:19 | Allmänt, Ätbart, Bilder | Inga kommentarer

Klara och Arvid åt sjukt mycket vattenmelon. Och Fyriskaka som avslutning satt finfint!

Antik- och kuriosamässan i Kista med retrobloggarträff

3 oktober 2010 15:14 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 4 kommentarer

Lördagen spenderades på antik- och kuriosamässan. Det fanns förstås massor av fint, men det mesta till helt vanliga antikhandlarpriser i Stockholm. Några saker köpte jag dock, som kommer i inlägg de kommande dagarna.

Här är något som jag så gärna ville köpa, men fick avstå från eftersom jag inte kunde släpa dem på tunnelbana, tåg och cykel. Ett par sängbord i teak i perfekt storlek och gediget hantverk för strax under 500 kronor styck. Många teaksängbord är faktiskt inte så bra hantverk, men de här hade de där fina detaljerna och får plats även om man har litet utrymme. Fint med de grunda lådorna också.

Efter några timmars traskande bland montrarna blev det bloggträff med några andra retrobloggare, och dessutom gjorde vi bytesaffärer med sådant vi köpt tidigare. Jag och Benny gjorde en del byten, och det var fler grejer jag fick med mig hem från bytet än som jag köpte på mässan. Inlägg om de prylarna kommer också! Det måste ha varit roligt att se oss i cafeterian. Vad vi babblade fast de flesta av oss aldrig hade träffats förut. Det var Femtiotalsjakten, Form55, Tusen vaser, Porslinsbloggen och ett par personer som finns på retroforum. Så mycket inspiration och kunskapsutbyte, precis som det är när vi bloggar och följer varandras bloggar. Sann folkbildningsanda att dela kunskap!

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^