Dagens kopp: Blå Lillemor från Gefle

13 september 2009 9:47 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | Inga kommentarer

Gefleporslin kan vara rätt ojämnt i trycket på dekoren tycker jag. Oftare små fabrikationsfel eller svagt tryck än hos de andra stora svenska porslinstillverkarna under 1900-talet. Jag tycker i och för sig inte att det gör något. Skavankerna ger de unika exemplaren karaktär och personlighet. Lillemorkoppen i blått som jag fick igår av min bror Matti var dock ett synnerligen fint exemplar. Djupt blått tryck. Finemang känns det att dricka te ur den på min födelsedag!

Lillemor har jag inte sedan tidigare, men har bloggat om Mattis svarta kopp. Den trevliga AU-modellen liksom dekoren är formgiven av Arthur Percy, och Lillemor var i produktion 1951-1964.

DSC07568

No Comments yet »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^