Designdetektiven har löst en till gåta

29 oktober 2010 21:18 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur, KF | 11 kommentarer

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt, men bra ändå. I somras hittade jag några allglas från 60-talet på Vaksala torg, men visste inte tillverkare säkert. Så plötsligt dök de här glasen i originalkartong upp på Tradera, och jag såg ju direkt att det var samma glas. Därför kollade jag inte ordentligt där det stod i objektbeskrivningen om mått, och det visade sig att det här var modell mindre, för likör och snaps antar jag. Och det har ju jag ingen nytta av eftersom jag är nykterist. Men vad då, man kan ju göra fina blomsterarrangemang i dem, eller hur?

Dessutom var de värda att köpa ändå, på grund av förpackningen. Nu vet jag att glasen är gjorda på Johansfors för KF. Lilla ETT glaset heter det. På asken står det Ett glas för de flesta drycker.

Men litet förvirrad är jag ändå. Då i somras lyckades jag uppenbarligen kolla upp hur Bengt Edenfalks allglas för KF såg ut och konstatera att det inte var dem som jag köpt, men nu lyckas jag inte googla fram bilder på dem. Samtidigt känns det ju konstigt att KF skulle ha tagit fram två olika allglas. Kan det här vara Bengt Edenfalks allglas trots allt? Hittar ingen uppgift om att han gjort något som tillverkats på Johansfors.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^