Knasig tehuva som jag inte köpte på antikmässan

4 oktober 2010 20:06 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | Inga kommentarer

Den här knasiga tehuvan såg jag på antikmässan, men köpte inte. Om den hade varit i linnetyg hade den varit fantastiskt fin, men plast känns litet läskigt även om den är kul. Tilläggas kan att det är tyg på insidan, så jag fattar inte grejen med att det är plast utanpå. Om det är för att man ska kunna torka av om man spiller på så blir den ju i alla fall skitig inuti, och jag gissar att det inte går att tvätta den när det är plast utanpå. Snuskigt.

Nu har jag varit obekväm igen och protesterat mot insamling på dagis

4 oktober 2010 19:34 | Allmänt | 4 kommentarer

Föräldramöte på Klaras dagis ikväll. En förälder frågade om det var någon teaterföreställning inplanerad, men personalen sa att det inte fanns pengar. Genast var det en annan förälder som föreslog att vi föräldrar skulle samla in pengar istället. Jag var ju tvungen att protestera och förklara varför man inte ska göra det, att alla kanske inte har råd, men att de som inte har det aldrig vågar säga ifrån. Det blev ingen insamling. I alla fall en kamp i det lilla vunnen den här gången.

Produktkatalog med Arabiaporslin, troligen tidigt 60-tal

4 oktober 2010 7:01 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 4 kommentarer

Den här boken köpte jag på mässan. Oerhört välbehövlig. Det finns ju inte mycket att hitta i bokform om Arabia på svenska, och även om det finns litet grand på svenska på finska sajter så tror jag att jag kommer att ha stor nytta och lära mig mycket av denna. Förordet är bara på finska, men resten är faktiskt både på finska, svenska och engelska. Det verkar vara en produktkatalog från början av sextiotalet, som återutgivits 2006. Den innehåller alltså hela produktionen med bilder, modellbeteckningar och dekornamn. Däremot inga uppgifter om formgivare eller vilket år det kom i produktion. Men om man kan identifiera ett föremåls namn via boken är det ju lättare att googla och hitta även dessa uppgifter.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^