Nu har jag varit obekväm igen och protesterat mot insamling på dagis

4 oktober 2010 19:34 | Allmänt | 4 kommentarer

Föräldramöte på Klaras dagis ikväll. En förälder frågade om det var någon teaterföreställning inplanerad, men personalen sa att det inte fanns pengar. Genast var det en annan förälder som föreslog att vi föräldrar skulle samla in pengar istället. Jag var ju tvungen att protestera och förklara varför man inte ska göra det, att alla kanske inte har råd, men att de som inte har det aldrig vågar säga ifrån. Det blev ingen insamling. I alla fall en kamp i det lilla vunnen den här gången.

4 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. Bra Kerstin!! Som du skrev vågar inte alla säga ifrån och man behöver säga ifrån. Jag arbetar som lärare så vet jag hur det kan vara för vissa av våra elever….
  TEHUVAN såg jag också på mässan, har sytt många själv dock inte i plast, denna var häftig!
  Vilken fin blogg du har! Stil!

  Comment by Cinna — 2010-10-04 22:28 #

 2. Heja dig, Kerstin!

  Comment by Joanna — 2010-10-05 7:24 #

 3. Tack för hejarrop, Cinna och Joanna! Det behövs. Det är mycket jobbigare att ta strid på föräldramötet, än att prata med personalen eller kontakta förvaltningen om sådana här frågor. Personalen är ju väl insatta i problematiken, men föräldrar kanske aldrig har tänkt på det.

  Comment by Kerstin — 2010-10-05 12:02 #

 4. Bra att du sa ifrån! Är själv pedagog och vet att en del familjer inte har råd att lägga ut pengar…de som föreslår insamlingar är oftast de som har obegränsade tillgångar och heller inte tänker att det finns de som inte kan lägga pengar…

  Comment by Gila — 2010-10-05 23:20 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^