Produktkatalog med Arabiaporslin, troligen tidigt 60-tal

4 oktober 2010 7:01 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 4 kommentarer

Den här boken köpte jag på mässan. Oerhört välbehövlig. Det finns ju inte mycket att hitta i bokform om Arabia på svenska, och även om det finns litet grand på svenska på finska sajter så tror jag att jag kommer att ha stor nytta och lära mig mycket av denna. Förordet är bara på finska, men resten är faktiskt både på finska, svenska och engelska. Det verkar vara en produktkatalog från början av sextiotalet, som återutgivits 2006. Den innehåller alltså hela produktionen med bilder, modellbeteckningar och dekornamn. Däremot inga uppgifter om formgivare eller vilket år det kom i produktion. Men om man kan identifiera ett föremåls namn via boken är det ju lättare att googla och hitta även dessa uppgifter.

4 kommentarer

 1. Kaj Franks alster på framsidan ser jag!

  Comment by form55 — 2010-10-04 12:23 #

 2. […] mer, farligt nära plagiat. Det är en Arabiaservis som heter Katrilli, och finns med på bild i ett nytryck av en gammal produktkatalog från Arabia från 60-talets början. Eller vad säger […]

  Pingback by Kerstin Kokk » Mon Amies många dekorvänner — 2010-12-26 16:27 #

 3. […] som jag också tycker kan passa som ytterfoder. På mässan i höstas hittade jag en väldigt bra produktkatalog från Arabia från sextiotalets början i nytryck, och i den hittade jag att dekoren heter Heini och modellen AR, men inga uppgifter om formgivare […]

  Pingback by Kerstin Kokk » Pepita och Heini — 2011-03-27 12:19 #

 4. […] för många år sedan. Jag vet inte vad de heter, men de är formgivna av Gunvor Olin-Grönqvist. I Arabiakatalogen från tidigt 60-tal som jag har finns de inte med. Jag gissar att de är från mitten eller slutet av 60-talet. Jag […]

  Pingback by Kerstin Kokk » Dagens kopp: Glöggkoppar av Gunvor Olin-Grönqvist från Arabia — 2011-12-11 8:29 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^