Pepita och Heini

27 mars 2011 12:19 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 6 kommentarer

Två inköp blev det på Antik & Kuriosa på Kistamässan igår. Och en trevlig retrobloggträff!

Mest nöjd är jag med att jag hittade jag ett ytterfoder i Pepita från Upsala Ekeby. Fina ytterfoder från 50-60-talet tycker jag inte är så lätt att komma över. Oftast är det vanliga krukor med hål i botten, men ytterfoder är så bra när man köper säsongsblommor som påskliljor eller pärlhyacinter i plastkruka och vill sätta direkt i en fin kruka utan att plantera om. Särskilt om man vill ställa den på ett bord tycker jag att det är bättre med ett ytterfoder än kruka med fat, som lätt kan rinna över när man vattnar. Och Pepita är ju underbar! Fint också att etiketten fanns kvar. Pepita är formgiven av Ingrid Atterberg och tillverkades 1954-56. Det finns både krukor, vaser och andra föremål i serien.

Dessutom hittade jag en skål från Arabia, som jag också tycker kan passa som ytterfoder. På mässan i höstas hittade jag en väldigt bra produktkatalog från Arabia från sextiotalets början i nytryck, och i den hittade jag att dekoren heter Heini och modellen AR, men inga uppgifter om formgivare eller produktionsår.

6 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. Jätteskoj att ses! Och din pepitarutiga kruka var underbar!

  Comment by Gila — 2011-03-27 12:36 #

 2. Ja, verkligen kul att träffas!

  Comment by Kerstin — 2011-03-27 12:47 #

 3. Kul att träffa dig igår, och grattis till dina fina krukor! Särskilt Pepitan som jag ångrar att inte jag köpte först… ;)

  Comment by Linda — 2011-03-27 16:05 #

 4. Pepitakruka är bara så snygg! Grattis!

  Comment by Ulrika på Leta retro — 2011-03-27 16:52 #

 5. Jag kan inte annat än att instämma i hyllningskören, Pepita dansar så fint! :) Blir nästan lite optisksynvilla-effekt om man tittar på rutorna och scrollar upp och ner… Mycket snygg!

  Måste bara tillägga att Klara ser för härlig ut, det riktigt syns med vilken iver hon öppnade paketen. :)

  /helena

  Comment by enannanhelena — 2011-03-27 22:14 #

 6. Ja, jag är så nöjd över krukorna! Väldigt kul att träffa dig, Linda!

  Comment by Kerstin — 2011-03-28 22:23 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^