Dagens kopp: Domnarvet-kopparna från Gustavsberg

18 mars 2009 22:56 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 3 kommentarer

En sån lycka att kopparna fanns kvar idag, som jag såg på min loppisrunda i lördags. Och så upptäckte jag något som jag inte såg då. Det är ju två olika dekorer på kopparna. Faten är likadana, men inte kopparna! Den som jag inte tittat noga på är inte alls lika speciell och vågad, men intressant i sitt sammanhang. Så jag slog till på båda förstås.

Den första koppen har jag redan bloggat om. Läs gärna kommentarerna från min kompis Malin, som berättar om att de var julklappar till personalen på Domnarvet. Jag hade annars trott att tekopparna kanske var en del av en hel servis för personalmatsalen på Domnarvet, eller något sådant.

Den andra koppen skildrar alltså olika processer inom järn- och stålframställning.

Under koppen står:

HYTTOR
THOMASVERK
KALDOUGN
ELEKTROSTÅLVERK

Gustavsberg
1965

KOMP. Calle B.
GRAVYR A. KOCK
ORIGINALDEK
DOMNARVET

Och under faten står:
DOMNARVET
700000 TON

dsc05750.jpg

dsc05752.jpg

dsc05753.jpg

dsc05754.jpg

dsc05755.jpg

dsc05756.jpg

dsc05757.jpg

Dagens outfit: nattlinne och munkjacka

18 mars 2009 8:41 | Allmänt, Bilder | Inga kommentarer

Sitter hemma och jobbar idag eftersom jag ska följa med Viggo på hälsokontroll hos skolsköterskan i eftermiddag. Om man jobbar hemifrån går det bra att vara klädd i nattlinne och munkjacka. Skönt. Men jag ska duscha och klä på mig så småningom.

Ur led är tiden

18 mars 2009 8:33 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | Inga kommentarer

Snygga herrarmbandsuret från 60-talet som jag köpte på Tradera för några år sedan har börjat dra sig och stanna ibland. Trist. Hoppas det kan leva litet till om jag lämnar in det på service.

dsc05741.jpg

Från en annan tid

18 mars 2009 8:29 | Allmänt, Bilder | Inga kommentarer

I mitt projekt att rensa ut prylar här hemma hittade jag det här setet med bokstavskort som jag hade när jag gick i första klass. Åh, vad kul tänkte jag, och fin med Kerstin Frykstrands illustrationer. Hennes månadstavlor hängde i kapprummet i paviljongen där jag gick i lågstadiet, och nu har Klara en sådan månadstavla där vi byter bilderna.

Och så tänkte jag att Viggo kunde få den och använda. Men så tittade jag litet närmare och såg två av orden, neger och zigenare. Ja, den är från en annan tid, och zigenare sa vi nog då på 70-talet. Jag läste Katitzi-böckerna av Katarina Taikon och hade bra koll, men zigenare sa man nog då. Men neger, det visste jag att man inte skulle säga. Det fanns det verkligen en medvetenhet om. Hur kunde skolan dela ut en sån här pärm? Viggo får ju helt klart inte ha den i alla fall.

dsc05744.jpg

dsc05746.jpg

dsc05747.jpg

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^