Att våga förlita sig på att det finns folk som vill läsa

2 mars 2009 22:56 | Allmänt, Läser | Inga kommentarer

Till mina fredagsnöjen på tåget på väg till jobbet hör att läsa Andres Lokkos krönikor och tips i Svenska Dagbladet. Det är alltid lika underhållande. Musik- och litteraturtips som jag inte hört talas om kollar jag upp så fort jag kommer till datorn. Jag har läst honom alltsedan han från början skrev i Aftonbladet, och naturligtvis i Pop, Bibel och på Feber. Nu återvänder han alltså till Aftonbladet, men till kultursidorna istället för Nöje. Jag minns hur glad jag blev över att Karin Magnusson och Åsa Linderborg tog över Aftonbladets kultursidor, och de plockar verkligen den ena efter den andra intressanta skribenten till sig. Det ska bli intressant att se om Lokko får breda ut sig ordentligt, för jag har saknat de längre texterna. Jag älskade verkligen att han kunde skriva flera uppslag långa artiklar i Pop; att han förväntade sig att det fanns folk som orkade och ville läsa. Att texten fick bli så lång, för att det fanns så mycket väsentligt att säga. Nu blir det väl knappast så långa artiklar i Aftonbladet, men betydligt längre än vad krönikan medger i format.

En ny vecka

2 mars 2009 6:40 | Allmänt, Lyssnar på | 2 kommentarer

I morgonstunden tänker jag ofta på en Monica Zetterlund-låt, Siv Larssons dagbok. Just den ständiga upprepningen, att gå upp och ta itu fast man helst vill sova vidare. Ge sig ut fast det är grått och trist. Trängas med folk på buss och tåg.

Upp halvsju, tog bussen in.
Rätt grått och trist.

Fast jag går ju upp halvsex varje morgon, så det är ännu värre. I alla fall om man inte gillar tidiga morgnar, och det gör ju inte jag. Men jag biter ihop.

Gomorron, hörrni. Nu tar vi tag i den här veckan.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^