Längtan efter grönt

6 mars 2009 0:14 | Allmänt, Bilder, Trädgård | 6 kommentarer

På vägen hem från dagis och skola vadar vi i snöblask och isvatten. Inte så kul, men det betyder i alla fall att våren är på väg. Vi går förbi vårt tussilagoställe, men där är fortfarande täckt av snö.

I Bärbyparken får Klara plötsligt syn på en stor gräsplätt som är fri från snö. Det måste finnas något som värmer upp därunder, för just där brukar det alltid vara snöfritt. Klara blir toklycklig, springer dit och kastar sig ner. Hon liksom omfamnar marken och jublar Gräsmatta!

dsc05608.jpg

Sedan stannar hon på varje ställe där hon ser en skymt av barmark och gräs och kastar sig ner och kramar marken. Däremellan kommer hon med sin lilla blötvanteförsedda hand och vill hålla mig i handen. Det tar sin tid att gå hem.

På Flygargatan ser vi tuvor av blommande snödroppar i en trädgård. Blommor, säger Klara, imorgon kommer sommaren mamma! Nja, kanske inte.

Hemma på Kadettgatan 3 pulsar vi i snön runt huset för att undersöka om inte vi också har en vrå av barmark med ljuvliga snödroppar. Det har vi inte. Vi har ett massivt snötäcke. Men mot väggen på framsidan har vi i alla fall det här. Alltid något.

dsc05612.jpg

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^